Forma prolazna, problemi večni - U čemu uporno greši Real Madrid?

Autor: Milovan Longinov
nedelja 28.02.2016.
23:13
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Real Madrida gotovo sigurno neće uspeti da osvoje titulu prvaka Španije ni ove godine. Koji su razlozi nove razočaravajuće sezone Reala na domaćoj sceni?

Beta/AP Photo/Paul White
Beta/AP Photo/Paul White

Povezane vesti

Atletiko Madrid je u subotu praktično izbacio Real iz trke za titulu, tim Zinedina Zidana sada zaostaje četiri boda u odnosu na gradskog rivala i čak 12 u odnosu na lidera Barselonu.

Kada prelistamo stranice istorije španskog prvenstva, videćemo da je veliki Real Madrid osvojio samo jednu titulu u novoj eri od kako je Barselona započela dominaciju sa Pepom Gvardiolom.

Madriđani su vezali dve titule 2007. i 2008. godine, međutim ruku na srce, Real tada sa Fabijom Kapelom i Berndom Šusterom nije bio toliko moćan i dominantan, koliko je istrošena Barselona pala sa Frankom Rajkardom.

Posle te 2008. godine, počela je dominacija Barselone koja je od mogućih sedam osvojila čak pet titula (2009, 2010, 2011, 2013. i 2015) dok je madridski klubovima pripala po jedna - Realu 2012. i Atletiku 2014. godine.

Jedna titula u sedam, pa sada čak i osam godina jeste na nivou iznenađenja, upravo kao što je Atletiko uspeo pre dve godine, ili nekada Deportivo La Korunja i Valensija.

Kad se spuste zavese, izađe prljav veš, analizom možemo doći do nekoliko razloga za još jednu razočaravajuću sezonu Real Madrida.  

Loše organizovane letnje pripreme

Nekoliko igrača Real Madrida tokom sezone javno se žalilo da su tokom letnjih priprema više vremena proveli putujući avionom od kontinenta do kontinenta nego što su trenirali. Real je u sklopu svojih turnera išao čak do Australije, Kine i ekipa je prešla oko 45.000 kilometara tokom letnjih priprema. 

ronaldo benitez-600-20151215102245

Kontroverzni doktor Olmo - 21 povreda za šest meseci


Tim Real Madrida je od početka sezone do sada imao čak 21 povredu. Većina igrača imala je probleme sa mišićima, a Marselo, Pepe i Bejl su nekoliko puta obnavljali povrede. Kapiten Serhio Ramos nije krio da je klupski lekar Hesus Olmo promenio način oporavka igrača što se odrazilo na brojne povrede.
Ove sezone su probleme sa povredama mišića imali - Kejlor Navas, Karvahal, Marselo, Pepe, Kovačić, Rodrigez, Bejl i Benzema. 

Marselo

Pogrešna promena trenera

Bahati Florentino Perez odlučio je protiv volje igrača da otpusti Karla Anćelotija samo godinu dana nakon što je osvojio 12 godina čekanu ''La Desimu''. Da stvar bude još gora, kapiten Serhio Ramos i prva zvezda Kristijano Ronaldo javno su zahtevali da Italijan ostane na klupi, ali je egoistični Perez odlučio da Anćelotija zameni samoživim, destruktivnim i tvrdoglavim Bentezom.

Promena trenera i to zamena Beniteza za Anćelotija negativno se odrazila na većinu igrača, a pre svih na Kristijana Ronalda. Benitez nije izdržao ni pola godine na klupi, Zidanu je bačen vruć krompir direktno iz rerne, ali još uvek neiskusni trener iz Real Kastilje nije imao spremne zaštitne rukavice. Real je kiksnuo na dva od tri gostovanja, i izgubio od Atletiko Madrida koji je postao prvi tim u istoriji Primere sa tri uzastopne pobede na ''Santjago Bernabeu''.  

Spain Soccer La Liga

Gde je sportski direktor?

Florentino Perez je 2012. godine prihvatio da u klupskoj hijerarhiji jednostavno pokretom gumice obriše poziciju sportskog direktora, tada Emilija Butragenja kako bi Žoze Murinjo imao veću kontrolu i slobodu pri izboru igrača.

Murinjo je otišao posle katastrofalne poslednje sezone bez ijednog osvojenog trofeja, a fotelja sportskog direktora i dalje samo skuplja prašinu. A zbog čega je to toliki problem trenutno za Real Madrid?

Iz prostih razloga, jedan tako veliki klub nema čoveka koji će organizovati sportski sektor, napraviti dugoročni plan i strukturu bez obzira na trenere koji dolaze i odlaze.

Primera radi, od odlaska Ćabija Alonsa 2014. godine, Real Madrid nema nijednog defanzivnog veznog fudbalera sa karakteristikama okrenutim kvarenju igre protivnika. Osim nedovoljno kvalitetnog Kasemira koji je daleko ispod Alonsa, Kros, Modrić, Isko, Rodrigez i Kovačić su mahom okrenuti ka protivničkom golu, odnosno nisu dovoljno dobri u fazi defanzive. 

Spain Soccer Super Cup

Drugi problem jeste i činjenica da je odlaskom Koentraoa u Monako, Marselo ostao bez adekvatne zamene, a Brazilac je samo ove sezone imao četiri povrede.

Šta je sa Rodrigezom?

Kolumbijac je igrač najčešće spominjan u madridskoj javnosti ove sezone. Nakon što je u svojoj prvoj sezoni bio jedan od najboljih i ključnih igrača pod vođstvom Anćelotija, Rodrigez je jednostavno nestao ove sezone. Iako je plaćen 80 miliona evra, on nikako ne opravadava uloženi novac. Madridski mediji osudili su ga i kod pobedničkog gola Atletika jer kao desni vezni, nije ispratio Filipea Luisa, asistenta za Antoana Grizmana.

Zaključak

Kada se podvuče crta, nakon osvojene Lige šampiona 2014. godine, Real Madrid je u velikom padu. Iako je Real imao mnogo problema sa povredama od početka sezone, to ne sme da bude izgovor za ''kraljevski'' klub.

Jer, poređenje pokazuje da je ove sezone, Real do sada imao čak 12 utakmica manje od Barselone u svim takmičenjima, a u Kupu kralja su ispali zbog proopusta sa Denisom Čeriševim, a u Primeri 12 kola pre kraja imaju 12 bodova manje od Barselone.

Preostaje im Liga šampiona, ali jasno je da Real mora znatno da popravi svoju igru i reši probleme, koji su ipak, malo dublji od samo trenutne forme.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

58 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Heisenberg321
Monday, 29.02.2016
15:37

Barsin sistem pobeđuje i to je to.

avatar
Monday, 29.02.2016
13:12

SVI PROBLEMI KREĆU OD FLORENTINA PEREZA. n1. Nesklad između komercijalnog i sportskog aspekta transfera, gde je profil i čisto fudbalski kvalitet igrača u drugom planu. 2. Perez kreira i sprovodi politiku transfera, umesto da to radi sportski sektor, tim stručnjaka na čelu sa sportskim direktorom i uz maksimalno uvažavanje mišljenja trenera kao člana tog tima. 3. Ne funkcioniše hijerarhijska relacija predsednik-sportski direktor-trener. U toj relaciji, sportski direktor je figura ili ga jednostavno nema, dok je i trener onemogućen da u potpunosti ostvaruje svoje kapacitete. Jer, Perez je uzurpirao te funkcije.

avatar
brekbaCh
Monday, 29.02.2016
12:04

Istorija se ponavlja.. Del Boske = Anceloti, Makelele = Cabi Alonso, Perez = Perez.

avatar
ForzaRoma
Monday, 29.02.2016
10:22

Da li je Real previse slab ili je Barselona previse jaka?Mislim da je ovo drugo u pitanju. Od Gvardioline ere to jest odlaska Ronaldinja i preuzimanja Mesijeve komandne palice na terenu Barselona je realno najjaci tim na svijetu bez konkurencije(imala je periode pauze, osvajanje Bajerna, Celzija, Intera i Reala ls, ali sve u svemu tri osvojene ls u eri Lionela Mesija, Inijeste su zaista nesto veliko) - Mesi je cetiri ls osvojio znam medjutim onu jednu je osvojio uz Ronaldinja i nije bio glavni u projektu zato mu i tri pripisujem. Kjucna je i transfer politika Barselona koja je dovela igrace poput Nejmara, Suareza, Turana, Vidala dok je Real doveo Rodrigeza i Bejla.Suvise je jaca transfer politika Barselone i to donosi prevagu iz sezone u sezonu.

avatar
Rulermaster
Monday, 29.02.2016
13:14

Slazem se, ali bih dodao i sistem i filozofiju koju Barselona neguje. To je kljuc njihovog uspeha, na duge staze.

avatar
Al(a)din
Monday, 29.02.2016
10:05

Voleo bih kada bi Roma ovo iskotistila i izbacila iskompleksirani Real, mada je to skoro nemoguce

avatar
ppera1
Monday, 29.02.2016
05:09

Problem Reala nisu titule već igra. Bez igre je teško do titule (sudije mogu rešiti par utakmica, ali neku veću razliku teško da mogu ispeglati), dok je sa igrom i titula mnogo bliža. Međutim ako imaš Kikija to znači da ne možeš imati igru i tu se krug zatvara. Poslednji put sam gledao Real da je lepo igrao (bez obzira da li je gubio ili pobeđivao sa 7 ili 10 golova razlike) na nekoj od utakmica kada je Kiki bio povređen, a to je bilo jako davno. Štaviše Real nema ništa prepoznatljivo ni u lošoj igri (osim gađanja Kikija loptama u cilju njegovog nabijanja statistike), za razliku od ekipa koje su ispod Reala (Sevilja, Valensija, Bilbao itd.) koje se koliko-toliko drže neke svoje filozofije igre, uprkos tome što između 2 sezone promene više od pola tima i trenera. Šta je Kiki značio Realu to će se odlično videti ako ode, a šta je Real značio Kikiju to se vidi u njegovoj statistici...

avatar
Benz9
Monday, 29.02.2016
14:03

svaka cast na komentaru...

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Monday, 29.02.2016
02:49

Greši u podršci Florentinu Perezu.. Čovek je od Reala napravio igračku koja postaje sve više zanimljiva a na momente i smešna..

avatar
S-I-M-K-E_
Monday, 29.02.2016
01:50

Stefaninjo,razocarao si me,mi navijaci Barse treba da se podrzavamo.

avatar
Stefaninho
Monday, 29.02.2016
08:32

Auu idem da se ubijem. :(

avatar
dzo
Monday, 29.02.2016
01:39

Glavni problem je ronaldo i nedostatak timskog duha. Taj samo gleda kako gol da da i da to uradi vise puta od mesija. Bejla ocima nemoze da vidi,posto je ovaj placen vise od njega i od dolasaka u real mu je uzeo deo slave. Dok u barsi imas jedinstvo izmedju mesija,neimara i suareza,nema zavisti,a to je enrike uredio. Bilo je i tu problema prosle godine,al enrike je na kraju istero svoje i naterao mesija da smiri strasti,a rezultati su dosli posle toga.

avatar
Why So Serious???
Monday, 29.02.2016
01:36

Najveci problem su navijaci koji ne protestuju protiv pereza.

avatar
Monday, 29.02.2016
10:49

Zato sto navijacima Reala odgovara sto njihov klub moze da kupi koga hoce. Procitaj i ovdje na sajtu sto napisu. Iduci rok kupiti cetiri igraca i nabroje imena i eto ekipe. Jednostavno ne znaju drugacije.

avatar
Dača
Monday, 29.02.2016
01:26

Real je grupa skupo plaćenih igrača. Real ima sjajne pojedince ali nema tim. Godinama unazad dovode se samo ofanzivni igrači i tek poneki defanzivac. Ove sezone je doveden Danilo ali on baš i nema kvalitet za Real. Perez je Hamesa doveo samo zato što je ovaj bio otkrovenje na Mondijalu 2014. Ako na predstojećem evropskom prvenstvu u prvi plan iskoči neki anonimus, Perez će poleteti da ga kupi.

avatar
Monday, 29.02.2016
10:49

Danilo je vrhunski desni vek samo sto on nije za Real. Vidjeces kad ode iz Reala da ce se preporoditi.

avatar
Monday, 29.02.2016
01:20

Sve su to sitni problemi. Igraci imaju dobru formu malo padnu, treneri se menjaju, ali pitanj eje ko stoji iza toga? Perez, to svi vide. Nije Benitez kriv on je dao sve od sebe i radio onako kao najbolje ume, ali to je problem sto on ne ume, i sto je on doveden, a pod njim su se James i Isko izgubili. Ronaldo je do pre godinu dan abio igrac koji je resavao velike utakmice, davao neke neverovatne golove i pravio razliku, sad jednostavno to ne radi, ali je nedodirljiv, zbog marketinga, tu nema veze njegov ego, pustite te price, on mora da igra da bi bio najpopularniji. Perez je dosao 2009 doveo Kaku, Ronalda, Benzemu, i ostale, i imao gore rezultate. Pustite pricu o ispadanju od Liona, Liverpoola i ostalih u LS, realno tad je Lion bio sila, Liverpool isto. I 2009 smo isto ispali sa Ronaldom, Murinjo nas je gurnuo u LS, a posle je Karlo nastavio. Problem je sto kad smo uzeli LS 1998 napadaci su bili Raul i Morijentes od po 20 godina. Sad zelimo Levandolskog, De Geu ko da ce oni resiti sve probleme, a Borha ce ko Morata, dok ce Jese da ceka neku sansu s klupe. Doveli smo Odegarda, a on bi realno vec od sledece sezone mogao da konkurise za prvi tim. Igraci se stvaraju, mozda nemamo talente da budu najbolji na svetu, dovedes takog neko ko ce napraviti razliku, ali moramo imati igrace iz svog pogona. Sto kaze Klop svaka majka moze roditi dobrog igraca, ima ih svuda pustite imena. I upravu je 95% igraca na danasnjoj mapi nije neki talenat i postali su igraci smao zato sto su bili uporni i klub je verovao u njih. A Asenko, Jese, Borha, Ljorente, a narocito Odegard, imaju talenatda budu sasvim solidni igraci. ALi to neije politka kluba trenutno, vec smao smenjuj kad nesto malo zaskriki a tako ne ide, dakle dovedi za mnogo iskoristi nakratko i prodaj. Dzaba i dovodimo, kad pola ode posel par sezona, kao Ozil, DI Marija, Alonso, Kaka, Iljaramendi, tako ce i ostali. Treba kontinuitet, da se zna kostur tima. Skauting je isto los, nije tesko naci velike zvezde, a kupovina je isto neplanska, za sve je kriva uprava kompletno sa Perezom. A on je i tog doktora doveo. Raspisao sam se, pa koga ne mrzi moze da procita.

avatar
Sad il\' nikad!
Monday, 29.02.2016
01:09

Koja je poenta smenjivanje trenera ako ni jedan nema odresene ruke po pitanju transfera ili sklapanja tima. Tesko je biti trener ako ti direktor jednog dana kaze ''Ej sutra stize momak od 100 miliona , mora da igra 90 minuta svaku utakmicu na poziciji koju kaze njegov menadzer...'' Iako mozda treneru ne treba novi igracki kadar ili mozda zeli da ronalda rotira sa nekim , da Bejla stavi an klupu ... Jednostavno klub (Perez) menja trenera iskljucivo da bi na njega mogao da svali krivicu odnosno da bi promenio dezurnog krivca a naivni navijaci to gutaju.

avatar
Johan Krojf
Monday, 29.02.2016
01:08

Ljudi gde su Brat Sergio i Eccentric? Bez njih nije zanimljivo, SIMKE i Esad dominiraju bez njih, treba im konkurencija a i Bobinjo je zatajio, samo lupa minuse a bas slabo komentarise i ispoljava svoje znanje :( Sergio i Eccentrice vratiteeeee seeeee ;((((

avatar
ЦЗ LeSa MUFC
Monday, 29.02.2016
12:57

Hahahaha...najjaci si!

avatar
Scepan Scekic
Monday, 29.02.2016
00:56

Greska je sto su se onako ruzno oprostili od Kasiljasa.Jednostavno KARMA efekat ih sustigao.

avatar
S-I-M-K-E_
Monday, 29.02.2016
00:52

Mislim da je glavni razlog zasto Real ne osvaja titule vrlo jednostavan,pojavio se Messi....Drugi razlog je Kristijano Ronaldo.Dosao je u klub 2009 i od tada mu je bila opsesija da skine Messija sa trona i postigne sto vise golova.Svih ovih godina on stavlja veliki pritisak na saigrace,zeli slavu samo za sebe,zeli da pumpa statistiku,jednostavno on je fudbal poceo da posmatra kao individualni sport.Btinije mu je da on postigne gol nego da Real pobjedi i sta ocekivati onda,apsolutno nista.Fudbal je timski sport,bez postovanja svojih saigraca i timskog duha nema ni rezultata ni trofeja.

avatar
Sad il\' nikad!
Monday, 29.02.2016
01:04

Znaci stvarno...Ovo je tekst jednog momka od 11 godina... Zar ti stvarno mislis da dolazak svih trofeja jednog kluba moze da zaustavi neki igrac? Pa bio to i Mesi???

avatar
TheNotorious
Monday, 29.02.2016
01:51

Aahahah uvek kad citam komentare Simketa crknem od smeha kaze Raul je osvajao trofeje jer nije bilo Messija?Kakve to uopste veze ima?Citam gomilu nelogicnosti na non stop...

avatar
S-I-M-K-E_
Monday, 29.02.2016
01:35

Moze da zaustavi samo jedan covjek a to je nabolji igrac svih vremena...Raul je na primjer imao tu srecu da igra u vrijeme kad nije bilo Messija i zato je osvojio bas dosta trofeja sa Realom.Eto taj primer je sasvim dovoljno navesti.Da je igrao u vrijeme Messija,prosao bi isto kao Ronaldo,sa jako malo trofeja.

avatar
Johan Krojf
Monday, 29.02.2016
01:10

Steta sto je Brat Sergio otvorio bolovanje, tvoji komentari vise nemaju konkurenciju.

avatar
John Cena
Monday, 29.02.2016
00:41

Umesto da Anceloti ostane trener, njemu su bitnije pare i marketing i zato je doveo Beniteza koji je pristao da gradi ekupu oko njegove zlatne koke, Bejla. Dokle god je Perez ne ode, nece Real vise biti bolji od Barse

avatar
Monday, 29.02.2016
11:00

Nije to samo do Pereza. To je do sistema. Pogledaj do prije 10-15 godina broj igraca iz Kastilje u Realu, a pogledaj sad?! Jedan u prvoj postavi i to Karvahal (ako se ne varam on je iz Kastilje). Ne moze se neko ko nije iz tog kluba i ne osjeca ljubav prema klubu boriti kao neko ko je proveo citav zivot i odrastao tu.

avatar
Monday, 29.02.2016
21:21

Pa i nisu bolji, pogledaj Matu, Negreda, Moratu, ovaj iz A. Madrida bas su sportske pisale o njemu prije neki dan. Realno svi oni mogu biti startna postava osim Negreda trenutno. Ako nekome ne dajes priliku onda nece nikad ni biti clan tima. Serhi Roberto je bio pljuvan od strane navijaca Barse prosle sezone stalnooo, a ove godine ga dizu u nebesa isti ti sto su ga pljuvali. Izuzetan mladi igrac koji je dobio sansu i dobija i koristi sto je najbitnije.

avatar
John Cena
Monday, 29.02.2016
17:10

Pa stvar je u tome da ne mogu oni da forsiraju svoje mlade igrace iz Kastilje kad su realno ovi sto igraju u Realu dosta bolji. Svi bogati klubovi to rade. Kupuju proverene igrace, iz prostog razloga sto imaju novca. Jedino Barsa i Bajern imaju nekoliko igraca iz svoje skole koji trenutno igraju startnu postavu za prvi tim

avatar
Johan Krojf
Monday, 29.02.2016
00:39

Od svih problema najveci je nedostatak klasicnog DMF igraca, svaki jaci tim ima na toj poziciji bar jednog top igraca i bez njega je nemoguce igrati jake utakmice a ruku na srce i forma vecine igraca je u padu. Sto se sportskog direktora tice taj problem bi mogli lako da rijese, neka formiraju bord direktora, Brat Sergio, Bobinjo i Eccentric, takva tri strucnjaka bi sigurno povlacila samo prave poteze, Brata Sergia i Eccentrica ionako nema vec nego vrijeme, moguce da su na pregovorima sa Perezom, a i Bobinjo ce im se pridruziti cim pogasi 126 naloga, za nekih 5-6 dana ipak za to treba vremena.

avatar
Don Andres
Monday, 29.02.2016
10:09

ja im to za dmf-a pricam od kad je alonso otisao ali oni kazu modric i kros to mogu da pokriju (: mada po meni imaju cak i par vecih problema od nedostatka dmf-a. jedan od glavnih je nedostatak timskog duha. jednostavno imaju previse igraca koji nisu spremni na bilo kakav kompromis. odlaskom ronalda bi recimo dosta to popravili. a o perezu ne treba trositi rijeci. on je tip koji je tu da zaradi novac i to je to. u principu moraju sve iz korijena da promjene da bi bili konkurentni i mislim da ce perez tako nesto pokusati na ljeto. mislim da ce pokusati da dovede azara i levandovskog a prodace ronalda i benzemu, vjerovatno i hamesa ili iska, i dovesti nekog vezistu tipa verati/pogba.

avatar
The KING(guapo)
Monday, 29.02.2016
00:37

Realov je problem sto u svojim redovima godinama jos od Marije Gutija pa na ovamo ima iskompleksirane,egomanijake fudbalere

avatar
Novak Djokovic1
Monday, 29.02.2016
00:37

Od kako je Mesi dosao u Barsu, Real ne moze nista da osvoji, Mesi im je nocna mora.

avatar
Monday, 29.02.2016
02:29

I dok je Mesi bio u Barsi Real je osvajao.Poštujem Mesija i zaista je u ovom trenutku kao i poslednjih godina najbolji, ali imam za tebe jedno pitanje: Da li bi Mesi tako igrao da NEMA Ćavija i Inijeste?Ne može sve da se svede samo na jednog igrača.Šta su onda ostali?Čunjevi?nNe prijatelju.Problem Reala je Perez koji menja trenere kao čarape+Ronaldo koji je od timskog igrača kakav je bio u Junajtedu pretvorio u arogantnog, koji igra za sebe a ne za tim.Vreme je za novog lidera u Realu.Pozz

avatar
ЦЗ LeSa MUFC
Monday, 29.02.2016
13:27

Komentar tu i tamo na mestu!Klubu Barseloni,tj. ljudima koji su stvarali ovaj i onaj tim u poslednjih recimo 15 godina treba im odati priznanje jer su uradili stvarno opasan posao!Ni jedan igrac se tu ne nalazi slucajno,na tim mestima gde su sada..sve je to dobro isplanirano mnogo ranije nego sto smo mi upoznati!Zamislite samo kupovinu Suareza koji mora da sedi na klupi..kaznjen,ne moze da igra..problematicnog pre svega..!Svi su bili skepticni..a ispaolo je sada da je to najpametniji potez ikada uradjen,posao decenije najverovatnije..posto je bilo mnogo transfera po klubovima drugim ali nikako ne ni pola uspesan kao ovaj!Poozz!

avatar
Novak Djokovic1
Monday, 29.02.2016
13:11

Mesi ima vise asistencija i od Cavija i od Inijeste.

avatar
CR7
Monday, 29.02.2016
00:35

Glavni problem je-Perez.To je svakome jasno.Od 2009 godine je u Realu i sta je tu doneo?Apsolutno nista sto se tice rezultata,trofeja u klubu jedino la Decima,ali to je najvise zahvaljujuci Di Mariji,Alonsu,koji je prodao zbog prokletog marketinga.Iskreno,ja ne znam sta je Ronaldu.Covek za 6 godina bukvalno se promenio,od timskog igraca-trofejnog igraca iz Junajteda do egoiste-individualne stastitike-golgotera.Koliko je trofeja osvojio u MU a koliko je u Realu?Nema veze sto je Barselona dominatna.Ipak su uzeli Primeru 2012 i KUP 2011 i to licno Ronaldo uzeo.Najvise sam se protivio da se proda Koentraoa,iskreno po meni je bolji od Marsela,neki ce mi reci da nisam u pravu,ako nisam u pravu,to ce dokazati trenutno stanje i nije sve u napadu,vec i u odbrani, a tu je nesigurno,Marselo povredjen,nema se zamene i nema klasicnog zadnjeg veznog.A ko je tu kriv? Naravno PEREZ!!!

avatar
Sad il\' nikad!
Monday, 29.02.2016
01:05

A pored svega nick ti je CR7...

avatar
CR7
Monday, 29.02.2016
15:42

CR7 nick mi je zato sto je covek veoma vredan i radan i humanista izvan terena a mi pricamo o klubu i na terenu.Veoma ga postujem jer je poceo od 0 pa do sada 100,gde covek zaradjuje i lep zivot ima.

avatar
Monday, 29.02.2016
11:01
avatar
TheNotorious
Monday, 29.02.2016
00:27

Slazem se sa ovim razlozima,Anceloti je trebao i morao da ostane trener Reala,smenjivanjem trenera non stop se nista nece resiti uostalom mislim da je to katastrofalna greska i najveca Florentina Pereza njegova smena....Covek je fudbalski genije,nije nista osvojio prosle sezone?Kakve veze ima,Real je tada kuburio sa povredama glavnih igraca nista nije kriv Anceloti,taman je poveo klub u pravom smeru i Perez je okrenuo sve naopacke jos jednom...

avatar
Madridista
Monday, 29.02.2016
00:22

Perrz je nakveci kancer u klubu, jeste on od Reala napravio brend sa velikom zaradom, ponajvecom u sportu uopste, ali sta to vrijedibkad tu zaradu ne rasporedjuje i ne koristi kako treba.

avatar
TheNotorious
Monday, 29.02.2016
00:32
avatar
Al(a)din
Monday, 29.02.2016
10:07

Perez je u Realu, kao sto je bio Mamic u Dinamu

avatar
realmadridCG4
Monday, 29.02.2016
00:20

Najveci problem najveceg fudbalskog kluba jeste,naravno,jedan jedini,neponovljivi,florentino perez.Jer,nisu fudbal unistili ni Arapi,ni Rusi,ni Ameri,vec gospodin perez.Odlican biznismen koji je u Realu vidio nacin na koji ce zgrnuti brdo para i to iskoristio....veze sa fudbalom nema....vazno je dresove prodat.

avatar
TheNotorious
Monday, 29.02.2016
00:32
avatar
Armani
Monday, 29.02.2016
00:46

Visca el barca je najveca!