Francuzi odlučili, sedma u osam godina za "Svece"!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 28.04.2020.
15:53
Izvor: Sportske.net

Spuštena zavesa, odluka je konačna...

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Stvari su izgleda završene, čeka se potvrda saveza, koja bi trebalo da stigne do večeras, ali je praktično već odlučeno.

Udruženje klubova je rešilo da stavi tačku, prvenstvo je završeno, odnosno prekinuto, a titula pripada Pari Sen Žermenu.

L'Ekip poše da je premijer Eduard Filip procenio da sport nije prioritet u ovom trenutku, da vlada Francuske smatra da će i posle jula biti produžena zabrana masovnih okupljanja, pa nema uslova da šampionat bude nastavljen.

Prvenstvo bi trebalo da počne krajem avgusta, ako bude obuzdana pandemijha.

Naravno, ne može vlada da donese odluku o dodeli titule, ali je već jasno, za razliku od Italije, gde će, ako prvenstvo bude prekinuto zemlja ostati bez šampiona, ovde nema dileme PSŽ ima 11 bodova prednosti i biće proglašen prvakom.

Ostaje da tokom maja savez i liga odluče o plasmanu u Evropu koji će biti prema tabeli, što je preporuka UEFA, a videćemo šta će se desiti kada je u pitanju ispadanje.

U trenutku prekida Marsej je bio drugi, ide direktno u Ligu šampiona, Ren će u kvalifikacika, Lil ide u LE direktno.


Baner live stream


Na dnu Amijen i Tuluz su na mestima koja vode u niži rang, Nim na poziciji plej auta.

U drugoj ligi, Lorijen i Lens se vraćaju, a na pozicijama za plej od su Ažaksjo, Troa i Klermon, ali čini se da će oni ostati u nižem rangu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Tuesday, 28.04.2020
16:29

Staje sa njima, dali ce i oni biti kaznjeni, kao sto je pisalo da ce UEF-a da kazni Nelgiju i Holandiju, sta je sa francuskom? I sta ce da bude sa PSZ u LS, ako ne igraju kod kuce oni nece ni igrati u LS?

avatar
RocknRolla
Tuesday, 28.04.2020
17:31

Evo ja cu ti odgovoriti posto se mnogo bolje razumem u materiju od tebe, jelte sto nije ni tesko xD Psz nastavlja takmicenje u LS bez obzira sto je prvenstvo prekinuto.

avatar
Mirjevac
Tuesday, 28.04.2020
20:29

Dobro si ti to meni objasnio, ali ako se ne moze igrati kod njih u ligi, kako ce moci u LS? Posto se trebaju igrati povratne utakmice, sta je sa njima, ili ce da se igra na obadva stadiona i kod jednih i kod drugih nesto trece! Ako se PSZ plasi da igra kod kuce, kako ce da igra kad se mora odigra druga utakmica, ako prvu igraju u goste?

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 28.04.2020
19:51

To je bilo pre. Niko nece biti kaznjen.

avatar
RocknRolla
Tuesday, 28.04.2020
16:26

Ako je Psz prvak sa 11 bodova prednosti onda je Liverpul prvak jer ima 25 bodova prednosti u odnosu na Siti. Jasno kao dan.