Francuzi digli glas: "FIFA da izbaci Rusiju sa Mundijala!"

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 27.02.2022.
16:21
Izvor: Sportske.net

Čudno, niko nije reagovao 1999. godine...

EPA-EFE/Lukas Barth-Tuttas
EPA-EFE/Lukas Barth-Tuttas

Povezane vesti

Fudbalski savez Francuske "naginje ka isključenju Rusije sa Svetskog prvenstva" kao reakciju na vojni napad na Ukrajinu, izjavio je danas predsednik tog saveza Noel Le Gre.

"Svet sporta, a posebno fudbala, ne može da ostane neutralan. Svakako se neću protiviti isključenju Rusije", rekao je Le Gre za Parizijen (Le Parisien).

Ova izjava predsednika francuskog saveza dolazi nakon što su Poljska, Švedska i Ćeška saopštile da će odbiti da igraju protiv Rusije u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo.

"U ovim dramatičnim okolnostima kako možemo i da razmišljamo da igramo fudbal protiv ove zemlje", rekao je Le Gre.

Međunarodna fudbalska federacija FIFA još nije preduzela ni najmanju meru protiv Rusije. Jedino je predsednik Fifa Djani Infantino u četvrtak izjavio da je zabrinut zbog situacije.

S druge strane, Evropska fudbalska unija UEFA već je oduzela Rusiji domaćinstvo finala Lige šampiona. Finale koje je prvobitno bilo zakazano u Sankt Peterburgu za 28. maj, prebačeno je u Pariz.

Interesantno, niko nije reagovao na sličan način prilikom NATO agresije na SR Jugoslaviju 1999. godine, ali o licemerju velikih sila nećemo na sportskim stranicama...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke