Fudbaler Šahtjora isključen zbog reagovanja na rasističke uvrede!

Autor: Beta Beta
nedelja 10.11.2019.
22:21
Izvor: Beta

Fudbaler Šahtjora iz Donjecka Brazilac Tajson isključen je u današnjoj utakmici protiv Dinama iz Kijeva nakon regovanja na uvrede na rasnoj osnovi koje su mu uputili protivnički navijači.

EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO
EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Povezane vesti

Tajson je pokazao srednji prst i šutnuo je loptu ka tribini na kojoj su bili navijači Dinama, pre nego što je sudija povukao igrače sa terena, u 77. minutu.

Pet minuta kasnije svi su se vratili na teren, a 31-godišnji Tajson dobio je crveni karton. On je u suzama napustio teren.

Kako je preneo Bi-Bi-Si (BBC), Šahtjor je saopštio da su na meti Dinamovih navijača bili Tajson i njegov sunarodnik Dentinjo.

Klub je naveo da je kategorički protiv svih vidova rasizma, rasne diskriminacije, ksenofobije i bilo koje netolerancije.

Posle utakmice koju je njegov tim dobio sa 1:0, trener Šahtjora Luis Kastro podržao je svoje igrače.

"Želim da podržim apsolutno svakoga ko je vredjan na rasnoj osnovi i momke koji su danas to doživeli. Svaki vid rasizma je neprihvatljiv. To je bila i biće sramota. Zajedno se moramo boriti, svakoga dana, svakog minuta, svake sekunde", rekao je on.

U tvitu posle utakmice, na Dinamovom nalogu napisano je: "Ne rasizmu".

Prošle nedelje u utakmici Serije A, napadač Breše Mario Baloteli šutnuo je loptu u publiku i zapretio je da će napustiti teren, nakon što su ga navijači Verone vredjali na rasnoj osnovi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke