Galata "prokockala" dva gola prednosti u derbiju!

Autor: Aleksa Blaćanin
petak 02.11.2018.
21:29
Izvor: Sportske.net

Domaćin imao lepu šansu da izbije na prvo mesto.

EPA-EFE/SEDAT SUNA
EPA-EFE/SEDAT SUNA

Povezane vesti

Jasno je da se Fenerbahče neće boriti za titulu ove sezone, ali Galata je imala šansu da ih gurne da padnu još niže. Ipak, ovaj derbi između Galate i Fenera je završen bez pobednika, rezultat je bio 2:2 (1:0).

Fener igra užasno ove sezone u turskom šampionatu, umesto da se bore za titulu, oni su prvi tim koji je "iznad crte". Galatasaraj je fantastično otvorio ovaj meč i imali su šansu da opet budu 1. nakon ovog 11. kola jer će i Bašakšehir imati vrlo težak meč sa Bešiktašom, ipak domaćin je uspeo da ispusti dva gola prednosti i da dozvoli Feneru da se vrati u meč.

Interesantno je da je ovo treći uzastopni meč bez pobednika kada se ova dva tima susretnu, ali makar smo u ovom videli golove jer su pre toga igrali dva puta 0:0.

Domaćin je prvi zadao udarac u 31. minutu preko Donka, asistent je bio Aziz. Na početku drugog poluvremena, Lines je duplirao prednost i domaći navijači su mislili da će ovaj derbi proći u vidu dominacije njihovog tima, a i nadali su se da bi možda mogli da nanesu i neki teži poraz ljutom rivalu koji ima užasnu sezonu iza sebe. Međutim, golman domaćih je napravio faul u kaznenom prostoru i sudija je dosudio penal za Fenerbahče. Valbuena je izveo jedanaesterac i uspeo da vrati nadu da njegov tim još uvek nije izgubio ovaj derbi. Samo šest minuta kasnije, Sikera je postigao još jedan gol za goste, asistent je bio Valbuena. Do kraja meča smo videli još po jednu solidnu šansu za oba tima, ali na kraju izgleda kao da je podela bodova najpravedniji ishod.

Ukoliko Bašakšehir savlada Bešiktaš, mogao bi konačno da se malo odlepi od svojih konkurenata.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke