Galtije ima šampionsku nit - Nica sa igračem manje igrala 70 minuta i razbila Brest!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 09.01.2022.
14:53
Izvor: Sportske.net

Neverovatan trener.

@ogcnice/Twitter
@ogcnice/Twitter

Povezane vesti

Fudbaleri Nice savladali su Brest na gostovanju sa 0:3 (0:1) u 20. kolu francuske Lige 1.

Meč je u samoj svojoj uvertiri trebalo da bude atraktivan i zanimljiv i tako nešto se i videlo na stadionu "Fransoa le Ble".

Bolje su krenuli gosti, stvorili nekoliko poluprilika i već nakon 13 minuta stigli su do prednosti. Lep posao odradio je Kasper Dolberg na levom krilu, nanišanio i pogodio suprotan ugao gola Bizota sa 0:1. Međutim, neopreznost nekadašnjeg veziste Lestera Morgana Šnajderlina koštala je Nicu rasterećenije igre nakon postignutog gola. Start je na granici, možda Stefani Frapar nije morala da pokaže isključenje francuskom veznom igraču, ali nije se dvoumila, imala je dobru poziciju i poslala ga je u svlačionicu.

To je značilo da Brest može svim silama da krene u napad. To su i učinili, ali svi njihovi pokušaji bili su osujećeni. Munije, Onora, Fevr... Niko od njih nije bio uspešan u nameri da se savlada Valter Benitez na golu Nice. Uputili su čak 24 udarca ka golu rivala...

Kao da je pogodak visio u vazduhu. Domaći su nizali kornere, centaršuteve, pritiskali i gol jeste bio viđen, ali na suprotnoj strani! Sjajnu kontru su izveli Guiri i najbolji strelac Endi Delor i u 79. minutu je sršuio nade domaćina da mogu do boda ili pak sva tri. U samom finišu, Amin Guiri je krunisao svoju odličnu partiju pogotkom. Nova kontra, solo napad Kuirija i prelep pogodak od stative!

Tako je, po ko zna koji put, Kristof Galtije još jednom prikazao svoje trenerske sposobnosti. Podsetimo, on je čovek koji je prošle godine doneo titulu Lilu, a sada je od prosečnog tima Nice, uz po koje pojačanje poput Delora, napravio tim za Ligu šampiona! 

Nica je trenutno drugoplasirana na tabeli s utakmicom više u odnosu na Marsej, dok je Brest na 12. poziciji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke