Gaskojn ukrao autobus!

Autor: Stefan Matić
sreda 29.07.2020.
11:53
Izvor: Sportske.net

Večiti šaljivdžija.

EPA/ETTORE FERRARI
EPA/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Jedan od omiljenih likova Engleske jeste i biće Pol 'Gaza' Gaskojn.

Englez je igrao za Njukasl, Totenhem, Lacio, Rendžerse, Midlzbro, Everton. Svuda je bio jedan od omiljenih likova ili od onih kojih se valja kloniti pošto je Gaza bio pravi majstor za, ponekad, neumesne šale.

Izašla je i nova knjiga o životu legende reprezentacije Engleske "Naš Gaza - Neispričane priče", a njoj se nalazi i 'svedočenje' Brajana Robsona nekadašnjeg trenera Midlzbroa koji je imao iskustvo vođenje Gaskojna kao igrača.

"Opasnost od Gaze je uvek dolazila kada bi mu bilo dosadno ili je hteo da se našali. Jednog dana na treningu je odlučio da provoza novi timski autobus. Završilo se tako što ga ja sudario. Bio je to nov autobus, samo što ga je klub kupio. Gaza nije mogao da se odupre zbog 'mirisa novog vozila'. Hteo je da ga odveze do obližnje kladionice, kako bi on i momci uplatili opklade a nije uspeo da ga izvede iz trening centra"

Baner 4

"Umesto toga završio je pravo u ogromni kamen. Kada mi je došao u kancelariju sa tim naivnim pogledom posle incidenta rekao sam kako se nadam da će njegovi konji biti prvi zato što će platiti za štetu i plus dve nedelje bez plate kao kazna. Znao sam kad sam ga doveo da će imati neke smicalice, ali pretpostavljam da ne može mnogo menadžera kazati kako su kaznili igrača zbog uništavanja timskog autobusa", rekao je Robson.

Gaskojn je proveo dve godine u Midlzbrou, da bi se 2000. godine obreo u Evertonu.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke