Gasperini ponosan na ekipu posle remija sa Junajtedom

Autor: Milovan Longinov
sreda 03.11.2021.
12:59
Izvor: Sportske.net, Beta

I ima razloga da bude.

Povezane vesti

Trener fudbalera Atalante Đan Pjero Gasperini rekao je da njegova ekipa na mnogo toga može da bude ponosna, posle remija sa Mančester junajtedom u Ligi šampiona.

Atalanta je sinoć u Bergamu odigrala nerešeno 2:2 protiv Mančester junajteda, iako je vodila u dva navrata. Bod engleskoj ekipi obezbedio je Kristijano Ronaldo golom u prvom minutu nadoknade vremena. Portugalac je postigao oba gola.

Ronaldo je bio "koban" po Atalantu i u prvom meču dve ekipe na Old Trafordu, kada je postigao pobedonosni gol za 3:2, nakon što je Junajted gubio sa 0:2.

"Osećam se dobro, veče je bilo fantastično. Naravno, bez onog Ronaldovog magičnog trenutka bilo bi i bolje, ali konačno smo uspeli da slavimo pred našim navijačima protiv jednog od najvećih evropskih klubova. Pobeda bi bila vrhunac, ali bili smo blizu. Znali smo da se ovakve utakmice igraju 95 minuta", rekao je Gasperini za Skaj Italija.

"Mi smo veoma ponosni, 80 odsto smo srećni, a 20 odsto žalimo, pošto je razočaravajuće kada primate golove u nadoknadi vremena. Pobeda bi nas pogurala ka nokaut fazi, ali i dalje imamo šanse, ponosni smo što smo igrali ovako dobro protiv Mančester junajteda. Situacija je teška, videćemo šta će Viljareal i Junajted da urade, ali i dalje zavisimo od svojih rezultata", dodao je on. 

Na tabeli Grupe F Junajted je prvi na tabeli sa sedam bodova, koliko ima i drugoplasirani Viljareal. Atalanta je treća sa pet bodova, a Jang Bojs ima tri.

Gasperini se na poluvremenu šalio i zagrlio sa Ronaldom.

"Neki su pričali da je on problem, zamislite Ronaldo je problem! On retko promašuje gol, polovinu šansi iskoristi, polovinu mu odbrane. Rekao sam mu nešto na italijanskom, što bi televizija cenzurisala, rekao sam mu da ide negde...", naveo je Gasperini.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke