Gibraltar se u Portugaliji bori za EURO 2024!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 13.10.2022.
23:44
Izvor: Sportske.net

Igraće van kuće.

screenshot streamable
screenshot streamable

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Gibraltara će svoje kvalifikacione mečeva za EP 2024. na kojima je domaćin igrati u Faru u Portugaliji, saopštio je danas fudbalski savez ove zemlje (GFA).

Ova odluka je doneta usled isteka specijalnog ovlašćenja UEFA koje je Gibraltaru dozvoljavalo da igra na svom zastarelom stadionu Viktorija.

Radovi na stadionu Viktorija, koji trenutno prima 5.000 gledalaca, počeće "u drugoj polovini 2023. godine", navodi se u saopštenju federacije.

Gibraltar je od septembra 2018. godine igrao svoje zvanične međunarodne domaće utakmice na stadionu "Vuktorija", pod "posebnim izuzećem koje je odobrila UEFA, što je omogućilo ovoj zemlji da igra na svom stadionu iako nisu ispunjeni odredjeni preduslovi "posebno u pogledu osvetljenja, kapaciteta stadiona i druge tačke tehničke infrastukture.

Ovo izuzeće je odobreno pod uslovom da radovi na novom stadionu budu započeti 2020/21. Zbog pandemije koronavirusa ovaj posao je odložen, a UEFA je produžila izuzeće do kraja Lige nacija 2022, koje je završeno 26. septembra.

Fudbalski savez Gibraltara je saopštio i da će u novembru odigrati dve prijateljske utakmice, što će biti poslednji mečevi na stadionu Viktorija pre početka rekonstrukcije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke