Goleada na ''Kamp Nou'', Barsa u velikom stilu do polufinala!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 26.01.2017.
23:08
Izvor: Sportske.net

Barsa opravdala ulogu favorita u duelu sa Sosijedadom i pritom napunila mrežu gostiju u revanš meču četvrtfinala Kupa kralja.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Lista učesnika polufinala španskog Kupa kralja večeras je kompletirana. Barselona se pridružila Alavesu, Selti i madridskom Atletiku, pošto je večeras pred svojim navijačima na ''Kamp Nou'' savladala Sosijedad sa ubedljivih 5:2.

Podsetimo, Barsa je u večerašnji meč ušla sa golom prednosti iz prvog meča (1:0), što joj je svakako olakšalo posao, ali se gosti nisu tek tako predali, bez obzira na konačan rezultat.

Prvo poluvreme nije opravdalo očekivanja, svega jedan udarac u okvir gola, i to precizan, uputio je Denis Suarez posle akcije sa prezimenjakom Luisom, za vođstvo Barselone od 1:0, pa je njihova prednost iz prvog meča duplirana.

Početkom drugog poluvremena, gosti su opasno pripretili, imali su sjajnu priliku za izjednačenje, ali je nisu iskoristili i samo minut kasnije usledila je kontra Nejmara koji je oboren u kaznenom prostoru Sosijedada i dileme za sudiju nije bilo - jedanaesterac za Barsu.

Izveo ga je Leo Mesi - sigurno, precizno i Barsa je povela sa 2:0.

Sedam minuta kasnije, lepa akcija gostiju, Martinez je uposlio Huanmija, a ovaj prelepim lobom prebacuje Silesena za 2:1.

Njihova radost jedva da je potrajala minut, a Mesi je u svom stilu asistirao Luisu Suarezu, koji vraća dva gola razlike - 3:1.

Goleadi tu nije bio kraj, razigrali su se i jedni i drugi, a deset minuta kasnije Elustondo centrira za Vilijana koji između Pikea i Umtitija udarcem glavom šalje loptu u mrežu - 3:2.

Javio se tada tračak nade za goste, ali ju je Barsa ponovo ekspresno ugasila. Igrao se 80. minut, kada su domači izveli još jednu prelepu akciju, sve je počelo od Mesija, nastavio je Vidal oštrom loptom sa desne strane, a na drugoj stativi se našao Arda Turan koji prosleđuje loptu u mrežu  - 4:2.

Dva minuta kasnije tačku je stavio Denis Suarez svojim drugim golom posle asistencije Mesija, za konačnih 5:2.

U poslednjim sekundama meča, Mesi je oboren u kaznenom prostoru gostiju, ali za sudiju ovo nije bio penal, pa je zbog te odluke i izviždan od strane domaćih navijača.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

63 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Admini pederi!
Friday, 27.01.2017
16:54

Opet se muljalo u korist Penalone :D,ali dobro eto ostace im bobrba za 1 trofej makar :D

avatar
Barcelonista
Friday, 27.01.2017
18:18

A dje si Bobinjooo smece staro, dje si nista robo poljuljani karakteru!? :-) Kako zivot? |Svako zlo i sve najgore! ;-)

avatar
Stefmajster
Friday, 27.01.2017
11:11

Hvala ti Messi sto postojis!

avatar
Bat
Friday, 27.01.2017
01:49

nisam gledao 1 poluvreme mada nisam propustio nista izgleda..kako se ovaj mesi igra svaku utakmicu..sa lakocom sve radi a oko njega uvek 2-3 protivnicka igraca..luis suarez kao tenk ali malo daje golove malo se svadja :D

avatar
Keselj97
Friday, 27.01.2017
01:49

Drugo poluvrijeme odlicno!nNadam se da ce Enrike konacno skontati da je bolje sa Vidalom na desnom beku. Uz Denisa i Mesija, to lici na staru ofanzivnu desnu stranu.

avatar
Heisenberg321
Friday, 27.01.2017
01:00

D. Suarez je vrlo mlada i treba imati stroljenja sa njim, ne može se preko noći postati Inijesta ili Ćavi ali ima potencijala da postane veliki igrač. Međutim pojedini navijači Barselone ovde nemaju ni gram strpljenja, ali dobro mora biti i takvih.

avatar
Lionel 10 BARCELONA
Friday, 27.01.2017
00:57

Kada igra masinerija i navijaci reala rano zaspiju dobra vam noc

avatar
P. S.
Friday, 27.01.2017
00:51

Igrao je Sosijedad čak i dobro, imao je posed lopte i na momente smešnu odbranu Barse ispred sebe, a pored Gomeša imao je na terenu i Rakitića umesto Mascherana, međutim opet je Messi bio veliki problem. Utakmice na kojima napadači Barse imaju dovoljno slobodnog prostora očigledno ne predstavljaju problem, naročito na Camp Nou. Videćemo kako će proći u polufinalu protiv Reala, pogotovo ako prva utakmica... a ne, nećemo videti... ups, zaboravio sam. :D

avatar
Red Demon
Friday, 27.01.2017
00:50

Ne bi me cudilo da Barsa opet osvoji sve.

avatar
mIadenq
Friday, 27.01.2017
00:38

Rezultat uopste nije odraz neke sveukupne igre, nego vise ingenioznosti u par navrata u ofanzivi, pretezno Messijeve. Sama igra uglavnom teska za gledanje, ovaj muceni Enrike je doveo jednu velesilu Barsu na taj nivo da ti 60% njihovog posjeda gledas Umtitija, Pikea i ostalu kompaniju iz odbrane kako se pati da iznese loptu sto je bas jako naporno da se gleda, 20% vremena gledas nepostojeci vezni red (ako ne igra Iniesta) kako vraca loptu nazad ovima da se jos vise pate da iznesu i 20% vremena gledas napad uglavnom predvodjen Messijem kako (radi ono sto bi Barsa trebala da radi veliku vecinu utakmice) napada. I to se naravno nece ni najmanje promjeniti dok ne ode najgori trener danasnjice. Sto se tice sudjenja, ovog sudije se vjerovatno i rodjena majka stidi koliko je kriminalan bio. Definicija dvostrukih standarda i slag na tortu, nesudjenje penala nad Messijem gdje ga lik bukvalno rvackim zahvatom drzi u mjestu kao i zuti karton za poslednjeg igraca odbrane koji skrivi penal 4 metra od gola. Bas bas izgubljen tip.

avatar
Halid Arzić
Friday, 27.01.2017
02:49

Čovječe. Nisi ni svjestan koliko lošu energiju daješ svojim komentarom. Šta očekuješ da će Barsa uvijek igrati isti stil kao i onih sezona kad je bila nedodirljiva? Ako bi zadržali to isto - ne bi imali rezultata.. Dakle, promjene su jako bitna stvar i budi zahvalan što pratiš klub koji i dalje nastavlja da dominira na svim frontovima !nnNaravno da uvijek ima mjesta za poboljšanje ali iskuliraj malo! :)

avatar
mIadenq
Friday, 27.01.2017
20:32

Koji komentar-generator koristis?

avatar
P. S.
Friday, 27.01.2017
03:09

Ja sam se odavno već pomirio da sveukupno dobru igru Barse nećemo videti dok god taktički genije sedi na klupi. Naravno biće tu još ubedljivih pobeda, koje na žalost neće promeniti činjenicu da svaki dan Enrique-ovog ostanka produžava vreme koje bi bilo neophodno dobrom treneru da stvari dovede u red (hipotetički naravno, jer ne verujem da će ikada dovesti dobrog trenera). Napad bi bio u priličnom problemu kada bi mu oduzeli Messi-ja, za razliku od veznog reda i odbrane, kojima nemamo šta više da oduzmemo što Enrique već nije. Ako ništa drugo otptilike sam dobio odgovor na ono što mi se učinilo na početku sezone (da bi Vidal mogao biti solidno rešenje na beku), ali to i nije bitno jer ga je Enrique najurio. Osim kod njega (verovatno iz inata) i kod Arde Turana (koji je trenutno u opuštencija fazonu, što mu omogućava da čak i golove postiže iz nehata), nikakav napredak kod ostalih igrača nisam primetio. Ako izuzmem 3 gola D. Suareza u poslednje 2 utakmice, ostatak igre mu je na potpuno istom nivou na kome je i bio. Gomeš očajan kao i na početku, Rakitić potpuno beznadežan, Pako Alkaser i ne ulazi u igru da se ne bruka, S. Roberto očajan na beku, a Umtiti koliko god bio dobar bez lopte tužan ti je sa loptom, naročito kada je treba izneti. Čini mi se da mu, dok ima loptu, svako trčanje protivničlih napadača ka njemu skrati život bar za nekoliko dana. Dinj i Matjeu nisu samo beskorisni, već umeju da budu i opasni po gol Barse. Ipak je to preveliki broj igrača koji su zahvaljujući Enrique-u u Barsi...

avatar
HHadzimontagic
Friday, 27.01.2017
00:36

Da li ovaj Sosijedad moze da iscupa srce Realu, moze. Da li ce Zidan da se brani protiv Sosijedada, hoce. Boze kazni Real, zato sto su ubili Atletiko sa sidijama. Boze kazni Zidana koji je igrao narijeseno sa Atletikom na Bernabeu, a sudije priznase neregularan gol Reala u finale LS.

avatar
mIadenq
Friday, 27.01.2017
01:09

Nemoj molim te vise da komentarises. Fizicki mi je zlo kad vidim tvoje komentare.

avatar
Go Hard or Go Home
Friday, 27.01.2017
02:05

Znas sta je najzanimljivije? To sto se Barselona branila od Sosijedada i imala manji posed od njega, takodje igrala na kontre. :)

avatar
Liga BBVA
Friday, 27.01.2017
00:34

Sa jedne strane malo previsoka pobeda Barse, a sa druge strane mogla je biti i ubedljivija, pogotovo u završnici kada uz nekoliko propuštenih šansi nije sviran i očigledan penal nad Mesijem.

avatar
BarsaSaMarsa10
Friday, 27.01.2017
00:30

Denis polako poceo da nagovestava da se radi o potencijalno jako kvalitetnom igracu (sto ja pricam od starta sezone),ali i dalje je previse stegnut sto dovodi do nekih nepotrebnih gresaka.Lepa utakmica za gledanje u drugom poluvremenu.Mesi s pola gasa namesta sanse kao na traci,Suarez jak k'o bik (ne znam da li iko moze da ga pomeri kad se zagradi),Nejmar prilicno tih,Maskerano jako dobar.Ostali su bili korektni,mada je Gomes ponovo dosta gresio i usporavao igru,al sta da se radi.U odsustvu Inieste,Arda stvarno zasluzuje da igra,vrlo je efikasan,a takodje i defanzivno odlican.

avatar
mIadenq
Friday, 27.01.2017
01:10

-Denis polako poceo da nagovestava da se radi o potencijalno jako kvalitetnom igracu- O isuse.

avatar
BarsaSaMarsa10
Saturday, 28.01.2017
19:26

Ne znam,meni se Gomes ne svidja uopste,ali kako god okrenes cinjenica je da se Barsa nije proslavila s pojacanjima ovog leta...

avatar
mIadenq
Friday, 27.01.2017
20:27

Nikakav problem osim cinjenice da je D Suarez jedan teski da ne moze tezi biti mediokritet i da se ni za milion godina ne moze okarakterisati kao jako kvalitetan igrac. A svidja mi se i kako ti je dovoljno da neko da par zicera i da ga transformises iz bogalja u potencijalnu megazvijezdu.

avatar
BarsaSaMarsa10
Friday, 27.01.2017
15:56
avatar
Temple of the Kings
Friday, 27.01.2017
00:29

Kad ovako igra zvanično drugi fudbaler, kako li tek igra taj zvanično prvi? Uh, ne mogu ni da zamislim. :D

avatar
adidas forever
Friday, 27.01.2017
00:27

Sve je to lepo dok se Mesi brine o golovima.

avatar
Rise up
Friday, 27.01.2017
00:27

Pike i Umtiti malo slabije igrali u nastavku,Gomes los,ostalo sve kako treba.Nije Barselona zapinjala 100% ali cim bi Sosjedad smanjivao rezultat odmah bi dodala gas i brzo reagovala golovima.

avatar
04
Friday, 27.01.2017
00:25

Pa zar i ovaj Real da razočara? :D

avatar
Lionel 10 BARCELONA
Friday, 27.01.2017
00:23

Ko se zove real odma dobije petardu

avatar
audispirit
Friday, 27.01.2017
00:21

Zasluzena pobeda i prolazak u polufinale. Odbrana je bila solidna, primili su glupe golove, jedan zbog Gomesa, koji je kocio igru. U napadu je beskoristan. Jedan dobar potez je imao u finisu utakmice kada je petom dodao Ardi. Drugi gol su primili delom zbog Gomesa, koji nije izasao da izblokira centarsut, a delom zbog loseg pozicioniranja Pikea i Umtitija. Silensen nema sigurnost, deluje pogubljeno, fali mu utakmica. Sudija ocajan. Penal nije sviran nad Mesijem u finisu i katastrofalne greske je pravio. Kada ce Enrike shvatiti da Vidal zasluzuje prvu postavu. Roberto je solidan u odbrani, ali u napadu katastorfa, samo usporava igru. Par puta sam primetio da Messi odbija da mu doda loptu kada se ubaci na desnom boku, i mislim da je to ispravno, jer mu je centarsut ocajan, kao i snalazljivost u napadu. Vidal je dokazao po ko zna koji put da mu je mesto u prvoj postavi. Messi se sa njim slaze kao nekad sa Alvesom. Arda takodje zasluzuje prvu postavu, trebao je umesto Gomesa da igra, da mu pokaze kako se to radi. Pohvale za Denisa. Fali Buskets. Nije Maskerano za zadnjeg veznog, prolazi njegovo vreme. Moram pohvaliti i Suareza, najbolja devetka sveta, kakvu snagu i izdrljivost poseduje, zapanjujuce. Pa kada kazu da je Levandovski bolji od njega, pitam se jesu li ti ljudi normalni ili su juce poceli da prate fudbal?! Messi je genije, najbolji na svetu!

avatar
fudbalski objektiv
Friday, 27.01.2017
00:49

slazem se s tobom u potpunosti. denis suarez i vidal kako igraju u posljednje vrijeme a bgm i turan, zasluzuju prvu postavu. pozz

avatar
xenon 1989
Friday, 27.01.2017
00:21

Opet penal daki... :D A još da je i ovaj na kraju sviran bila bi 2 penala... :D

avatar
zeks
Friday, 27.01.2017
00:20

Sjajno drugo poluvreme,odlicna realizacija sansi.Koliko vise prostora se pravi po desnoj strani kad je Vidal u igri,da li ce Enrike to nekad shvatiti.Andre Gomes jedini ispod proseka veceras,nije mogao da se sastavi.Maskerano pokidao na zadnjem veznom,mnogo oduzetih lopti,sjajna partija za njega.

avatar
Ivanp
Friday, 27.01.2017
00:19

Na papiru Drugi igrac sveta ucestvovao kod svih 5 golova!

avatar
Halid Arzić
Friday, 27.01.2017
02:52

Boli njega đoka za ZL. ON nama pruža partije da ga pamtimo kao najboljeg ikada a te nagrade više manje, to se zaboravi.. Slike, magija to ostaje, to se pamti !

avatar
Ivanp
Friday, 27.01.2017
17:05

Kad se dodeljival ova zadnja zl lopta napisao sam da nemam nista protiv i da je ronaldo dobija ako ce mesi nastaviti jos par god igrati na ovakvom nivou kao do sada!

avatar
S-I-M-K-E_
Friday, 27.01.2017
00:15

Sosijedad odlican,mogao bi da padne Real na Bernabeu u nedjelju.,..Idemo Soijedad,samo jako:)Real je potonuo,to je jasno,sreca ih je pratila i pratila,sada je vrijeme da se sve naplati.

avatar
Don Andres
Friday, 27.01.2017
00:14

ono na kraju cist penal ali nema veze.. igra solidna, sa obzirom na sve rotacije moze se reci i jako dobra. mada opet postoji taj problem iznosenja lopte kad protivnik vrsi visoki presing. messi kida standardno vec je na 29 golova u sezoni. suarez dobar veceras mada me je iznervirao zbog onog udaranja. ovaj arda treba vise da igra, ima momak vise od 10 golova ove sezone sto je za njegovu minutazu i poziciju nevjerovatno dobro.

avatar
Breaking Bad
Friday, 27.01.2017
00:23

Arda po meni ima istu ulogu kao Hames u Realu, obojica pakleni igrači, rijetko dobijaju šansu, ali kad je dobiju uvijek gol ili asistencija.

avatar
Don Andres
Friday, 27.01.2017
01:07

obojica svakako zasluzuju vece minutaze..

avatar
mIadenq
Friday, 27.01.2017
00:56

Hames je mnogo mnogo ispred Arde.

avatar
Hocus Pocus
Friday, 27.01.2017
00:13

Prelepo drugo poluvreme, kad god je Soisijedad dao gol ili imao veliku sansu, Barsa odmah u sledecem napadu daje gol, sto je dokaz da su malo igrali rezervisano. Dobra partija Denisa i ocajna Gomesa, vise bi sanse davao D. Suarezu nego Gomesu u nastavku sezone.

avatar
Samo Barsa1
Friday, 27.01.2017
00:13

Lagano osvajamo kup, da li je moguce da Mesi ima vise asistencija u karjeri od jednog Cavija, Inijeste, Ozila, oko 250 asistencija, naklonite se najvecem ikad.

avatar
Friday, 27.01.2017
00:13

vidal dobar igrac

avatar
P. S.
Friday, 27.01.2017
00:55

Aha, pogotovo kada znaš da ga je Enrique najurio iz Barse... :)

avatar
P. S.
Friday, 27.01.2017
18:20

Moglo ti je (i bez Vidala) biti jasno da nema apsolutno ništa u glavi još u 1. delu njegove prve sezone, ali pošto je tada Barsa osvojila tripletu svi su zabili glave u pesak ko nojevi pred najgorim trenerom u Primeri ikada.

avatar
Friday, 27.01.2017
17:08

enrike da ima nesto u glavi od pocetka sezone bi ga koristio

avatar
Lecter
Friday, 27.01.2017
00:12

Kakvo drugo poluvrijeme.Sto se tice napada sve odlicno funkcionisalo, sve sanse iskoriscene i bukvalno kada Barsa krene naprijed uvijek je bilo opasno.