Gotovo je, Luka Jović ima novi klub, ovo su detalji dogovora!

Autor: Boris Jovanović
petak 24.06.2022.
08:22
Izvor: Sportske.net

Ono što smo pisali proteklih nedelja, potvrđeno danas...

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Više nema nikakve dileme, Luka Jović stiže u Italiju.

Detalji su dogovoreni, posle vikenda će Jović postati igrač Fiorentine i pojaviće se na pripremama novog kluba u Moeni.

Naime, Falji Ramadani je pošto je postignut dogovor oko ostanka njegovog drugog klijenta, trenera Italijana, aktivirao raniji verbalni dogovor.

Jović će na pozajmicu iz Reala u Firencu, timovi će plaćati po polovinu njegovog ugovora, koji je nešto manji od šest miliona (progresivno raste iz godine u godinu iako Jović nije dobio šansu u Realu).

Luka će dobiti priliku da zameni Vlahovića biće bez dileme prvi pik Italijana za napad, a osim Srbina, u narednim danima u Firencu stižu Brazilac Dodo iz Šahtjora, desni bek, kao i odlično Rolando Mandragora, fudbaler Juventusa na pozajmici u Torinu. "Bikovi" su želeli da ga otkupe, ali je Fiorentina ponudila bolje uslove pa će momak koji je odigrao i jedan meč za reprezentaciju Italije put Toskane.

Klub su napustili Odriozola, Toreira, Pjontek neće biti otkupljen, Kaljehon se vratio u domovinu, a čeka se prodaja štopera, Nikole Milenkovića ili Brazilca Igora. 

U svakom slučaju, Ikone i Jović u napadu (tu su još Niko Gonzales i Kabral) će činiti osnovu ofanzive "Ljubičastih" u narednoj sezoni. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke