"Građani" na kolenima, Barsino silovito poluvreme za pobedu!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 24.02.2015.
22:37
Izvor: Sportske.net

Dva različita poluvremena, na kraju Barsa zasluženo slavi pobedu. Sjajni Luis Suarez!

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Fenomenalna igra Barselone u prvih 45 minuta dovela je do potpunog potopa Mančester Sitija iz kog ekipa Manuela Pelegrinija nije uspela da se vrati, pa se na revanš meč u Barselonu ide sa ogromnom prednošću ekipe Luisa Enrikea.

Igrači Barselone su danas bili i više nego raspoloženi u prvom poluvremenu, kako odbrana tako i napad, a sam podatak da je Mančester Siti svoj prvi šut u okvir gola uputio u 45. minutu dovoljno govori koliko su u tom delu igre bili opasni.

Konačno su sjajni u Barseloni bili Ivan Rakitić i Andres Inijesta koji su dominirali sredinom terena u izostanku Jaje Turea, čoveka od koga dosta zavisi igra Sitija što se danas najbolje videlo.

Nije bilo preterano dobrih prilika u prvih desetak minuta igre, a onda je na scenu stupio fenomenalni napadački trio Barselone - Nejmar, Mesi i Suarez.

Prvo je neverovatnu glupost napravio Fernando, poslao loptu do Suareza kome je malo falilo da iskoristi ovu grešku oštrim udarcem po zemlji, ali je šutirao neprecizno.

Ipak, samo 4 minuta kasnije Urugvajac dovodi Siti u vođstvo.

Loptu je u šesnaesterac poslao Mesi, lopta se od Kompanija odbila do Suareza koji koristi ovaj poklon - 0:1!


barselona
Foto: Beta/AP Photo/Jon Super

Imao je Suarez odličnu priliku da poveća prednost nakon upućene lopte Danija Alveša, ali je volej udarcem pogodio Nejmara, a nekoliko minuta nakon toga ponovo se ovaj fudbaler našao u prilici i ponovo je bio neuspešan.

Potpuna ofanziva Barselone u ovim trenucima meča, igrao se 30. minut kada je nakon akcije Barselone koja je trajala duže od minuta lopta došla do Žordija Albe koji upošljava Suareza u srcu šesnaesterca, a ovaj krajnjim naporom kači loptu i šalje je u mrežu - 0:2.

Nejmar i Mesi su imali poluprilike za Barselonu do kraja poluvremena, a Dani Alveš je pogodio prečku, ali promene rezultata nije bilo.

Imao je Siti pomenuti šut ka golu koji je uputio Nasri, ali je Ter Štegen izvrsno reagovao.

Britain Soccer Champions League
foto: Beta

Drugo poluvreme u potpunosti druga priča.

Nasri je prvo bio u odličnoj šansi, našao se u srcu šesnaesterca, šutirao ka golu Barselone, ali je njegov šut izblokirao sjajni Maskerano. Samo minut kasnije nakon centaršuta sa leve strane lopta dolazi do Edina Džeka koji samo sa 7-8 metara, neometan, šutira glavom pravo u golmana Ter Štegena.

Bila je ovo najbolja prilika za Siti, ali i samo uvod u ono što nas je očekivalo u nastavku.

Aguero je imao jedan odličan šut ka golu Barse, videlo se da će biti dosta raspoloženiji u drugom poluvremenu. Siti je bio ofanzivniji, Barsa se više branila u drugom delu igre.

Na sledeći gol se čekalo do 70. minuta, samo minut nakon što je u igru ušao Vilfrid Boni umesto Edina Džeka koji je danas bio neraspoložen.

Sjajna je to akcija bila nakon oduzete lopte Klišija, Silva je uputio sjajnu loptu ka Agueru koji je mnogo brži od odbrane Barselone, stiže do lopte i matira Štegena - 1:2!

aguero
Beta/AP Photo/Jon Super

Ipak, samo nekoliko minuta kasnije Kliši je napravio veliku glupost, dobio je drugi žuti karton, pa su "Građani" morali sa igračem manje u nastavak susreta. Kliši je već nakon prvog kartona bio siguran da neće biti u sastavu za drugi meč.

Barsa je ponovo preuzela inicijativu nakon ovog crvenog kartona, imao je Alba jedan dobar prodor i priliku nakon čega je Hart odlično reagovao.

Mogla je Barselona da dođe i do dva gola razlike i da se već tada nađe u četvrtfinalu, ali je Leo Mesi promašio penal u poslednjem trenutku meča, Hart je odbranio ovaj udarac.

Golove pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak