"Grazie Maurizio" - Evo kako se Čelsi oprostio od Sarija!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 16.06.2019.
15:30
Izvor: Sportske.net

Stigla je i potvrda, Mauricio Sari je novi trener Juventusa.

EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti


Iskusni italijanski stručnjak je napustio Čelsi nakon samo godinu dana, sa "Plavcima" je uspeo da osvoji prvi trofej u trenerskoj karijeri, Ligu Evrope.

Igralo je Čelsi i finale Liga kupa sa Mančester sitijem, poraženi su nakon penala i bizarne scene sa kraja produžetaka, kada je golman Kepa Arizabalaga odbio da napusti teren i ukaže priliku rezervnom golmanu Viliju Kabaljeru, koji je specijalista za udarce sa kreča.

Uspeli su "Plavci" u turbulentoj sezoni da se domognu i trećeg mesta na tabeli Premijer lige, utisak je da je Sari obavio sjajan posao.

Ipak, navijači su tokom sezone često izražavali nezadovoljstvo zbog brojnih Sarijevih odluka, Italijan nije odustajao od svoje filozofije, uporno je koristio istih 15ak fudbaler, fanove je najviše bolelo što nije ukazivao šansu momcima koji su ponikli u klubu, Kalumu Hadson-Odoiju i Rubenu Loftus-Čiku.

Klub sa "Stamford Bridža" je zaradio i zabranu transfera za naredna dva prelazna roka, Sari je istakao želju da se vrati u domovinu, kada je stigao poziv Juventusa, pa je donešena odluka o rastanaku dve godine pre isteka saradnje.

Direktorka kluba Marina Granovskaja je istakla da je Italijan imao jaku želju da se vrati u domovinu i da klub nije želeo da mu pravi problem.

"U razgovorima koje smo imali nakon finala Lige Evrope, Mauricio nam je jasno stavio do znanja da želi da se vrati u domovinu, objašnjavajući da su njegovi razlozi za povratak u Italiju veoma značajni.

Takođe je verovao da je bitno da bude blizu porodice, zbog svojih starijih roditelja, osećao je potrebu da u ovom trenutku bude uz njih.

Mauriciju po odlasku dugujemo veliku zahvalnost za posao koji je sa svojim asistentima obavio tokom sezone u kojoj je on bio naš prvi trener, za osvajanje Lige Evrope, igranje u još jednom finalu kupa i osvajanje trećeg mesta na tabeli Premijer lige.

Takođe želimo da mu čestitamo na obezbeđivanju posla u najvećem klubu Serije A i želimo mu puno sreće u budućnosti
", izjavila je Granovskaja.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kuma Baba Car
Monday, 17.06.2019
02:38

Sjajan trener! Trece mesto u ligi odmah iza sitija i liverpula koji su imali jako dobru sezonu. Finale kupa i poraz na penale, osvojena liga evrope. I sve to sa potpunom promenom sistema i stavljanjem kantea na ofanzivniju rolu. Pokazao je karakter i privrzenost svojoj filozofiji fudbala koja je za razliku od Alegrija i Kontea napadacka sa posedom lopte i moje misljenje je da bas to Juventusu treba za ligu sampiona jer imaju roster za to. Ne zaboravimo i to da je napoli igrao sjajan fudbal sa njim i da zbog igrackog kadra koji je dosta slabiji od juventusovog nisu mogli vise od drugog mesta. Postovanje Celziju za ovakvu izjavu.

avatar
REVOLT OF MILAN
Sunday, 16.06.2019
15:41

E, sad je bas carabao.

avatar
Sunday, 16.06.2019
15:33

Ovaj i Viljas Boas ce ostati upamceni kao dva najgora trenera u Romanovoj eri ono klasicni sarlatani,samo sto je Sari imao neku srecu,daj nasu legenu Lamparda kakav god da je trener jedno je sigurno Sampion je....

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Sunday, 16.06.2019
15:42
avatar
Japanac
Sunday, 16.06.2019
18:51

Ujedno i njegov sampion Lampard je igrao u City

avatar
Stabber
Sunday, 16.06.2019
16:06

daj bre covece, dokle ces vise? tvoje prognoze su uvek bile pogresne. batali sa tim