Grčka zvanično ukinula suspenziju fudbalske lige

Autor: Beta Beta
utorak 27.03.2018.
22:23
Izvor: Beta

Vlada Grčke ukinula je danas suspenziju fudbalske lige te zemlje nakon što su klubovi preuzeli obavezu da reformišu pravila koja imaju za cilj borbu protiv nasilja.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Grčka vlada je tu odluku saopštila danas nakon razgovora s predstavnicima klubova i delegacijom Svetske fudbalske federacije (Fifa) koja je ranije ovog meseca posetila Atinu i zapretila da će izbaciti tu zemlju iz medjunarodnih takmičenja.

Takmičenje u grčkoj fudbalskoj ligi nastaviće se predstojećeg vikenda posle pauze zbog incidenta nakon što je predsednik PAOK-a Ivan Savidis tokom utakmice protiv AEK-a 11. marta nezadovoljan sudijskom odlukom, okružen telohraniteljima, izašao na teren s pištoljem oko pojasa.

Sudija je zbog ofsajda poništo gol solunskog tima u završnici utakmice, posle čega je Savidis ušao u teren. Utakmica je odmah prekinuta, a zamenik ministra sporta Jorgos Vasilijadis je 12. marta suspendovao ligu.

Kako su juče preneli grčki mediji, 16 ekipa je postiglo dogovor da se poštuju mere koje je naveo Vasilijadis, kako bi se prvenstvo nastavilo. Te mere uključuju automatsko ispadanje iz lige svakog kluba koji bude imao problema sa nasiljem tri puta u jednoj sezoni, kao i kazne za klubove čiji čelnici svojim izjavama podstiču na nasilje.

Takođe, klubovi će biti potpuno odgovorni za bezbednost utakmica koje organizuju, a policija će od sada biti na stadionima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke