Grupa A - Juve video pakao i pobedio, "Jorgandžije" nadomak top 16!

Autor: Boris Jovanović
utorak 04.11.2014.
22:39
Izvor: Sportske.net

Juventus gubio sa 2:1, za par minuta ipak okrenuli rezultat i stigli do pobede. Atletiko siguran u Švedskoj, mada Španci nisu blistali. Sada imaju 9 bodova, protiv Olimpijakosa bi mogli sve da reše u narednoj rundi...

Beta/AP Photo/Massimo Pinca
Beta/AP Photo/Massimo Pinca

Povezane vesti

Juve je napao od početka, Roberta su testirali Pogba i Markisio, a onda je na scenu posle dvadesetak minuta stupio Andrea Pirlo.

"Mocart" je kao i u subotu protiv Empolija iz slobodnjaka zatresao mrežu, pa je domaćin poveo.

Ali, radost nije trajala dugo. Korner za Grke, Botija je nadskočio Kjelinija, Španac pogađa ugao gola nemoćnog Bufona, 1:1.

Nakon toga uraganski napadi Italijana, Roberto ih je hipnotisao u Atini, sada golman Olimpijakosa i nije morao da brani.

Morata se obrukao, bio je sam ispred golmana, a sjajnu priliku propustio je i Markisio. Pogba je šutirao pored gola, kao i Bonući. Vidal je pao posle duela sa Abidalo, Čileanac je tražio penal, sudija je odmahnuo rukom.

U nastavku drama. Juventus je imao šansu preko Vidala, a onda muk na "Areni". Olimpijakos golom Ndingde poveo, nakon što je Manijatis vratio loptu pred gol Bufona.

Neverica u Torinu, ali su šokovi tek sledili. Centaršut Pirla, lopta kao u karambolu pogađa Ljorentea i od Roberta se odbija u mrežu, 2:2!

A onda, u narednom minutu, eksplozija, pokušao je Pogba, lopta mu se vratila, bio je precizan, treća lopta u mreži Roberta, veliki preokret, Juve vodi.

Do kraja je domaćin čuvao rezultat, Elabdelui je sjajno prošao po boku, šutirao u suprotan ugao, ali nije uspeo da izjednači rezultat.

Desetak minuta pre kraja, prilika za Ljorentea i Teveza u jednom napadu, da dotuku Grke, ali je ostalo 3:2. Na kraju, penal, Milivojević ruši Teveza, Vidal ne uspeva da savlada Roberta, ali je na kraju Juventus slavio dragocenu pobedu.

Golove možete videti ovde.

Atletiko je u Malmeu poveo sjajnim golom Kokea, prethodno je šansu imao Raul Garsija, ali su Šveđani propustili svoje prilike. Telin je mogao da izjednači, a u finišu prvog dela je Forsberg morao da savlada Moju. Ostalo je posle prvih 45 minuta 1:0 za goste.

U nastavku ista slika, Atletiko nije bio impresivan, Tinerholm je već savladao Moju, ali je Gofin izbacio loptu sa gol linije. Rozenberg je imao šansu, ostalo je 1:0 za goste.

I onda se desilo neminovno, Raul Garsija desetak minuta pre kraja kažnjava promašaje švedskog prvaka, Atletiko pravi veliki korak ka top 16 fazi.

Golove možete videti ovde.

Grupa A:

Juventus - Olimpijakos 3:2
Malme - Atletiko 0:2

Atletiko ima 9 bodova, Olimpijakos i Juventus po 6, Malme 3.

U narednoj rundi Juve gostuje u Švedskoj, Atletiko dočekuje Olimpijakos.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke