Grupa B - Hristofi utišao "Bilino Polje", Bejl spasitelj!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 09.09.2014.
22:40
Izvor: Sportske.net

Nakon senzacije koju su reprezentativci Albanije priredili na gostovanju Portugalu večeras je Kipar šokirao selekciju BiH u Zenici odakle je odneo sva tri boda. Još veću senzaciju u Andori sprečio je Geret Bejl koji je "Zmajevima" doneo tri boda.

Beta/AP Photo/Amel Emric
Beta/AP Photo/Amel Emric

Povezane vesti

Početak kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj do sada je obeležila senzacija koju je reprezentacija Albanije priredila u prvom kolu grupe "I" u kojoj se nalazi i naš nacionalni tim.

Naši južni susedi slavili su na gostovanju Portugalu i tako priredili prvorazredno iznenađenje sa kojim će se posle prvog kola verovatno porediti još samo jedan rezultat, pobeda Kipra nad reprezentacijom Bosne i Hercegovine u Zenici.

Nakon istorijskog plasmana i učešća na SP u Brazilu "Zmajevi" su sa velikim poletom ušli u kvalifikacije za EURO 2016 ali su već na prvom koraku doživeli "tuširanje"!

Kipar je večeras na "Bilinom Bregu" slavio rezultatom 1:2 (1:1) a junak gostujuće reprezentacije bio je član švajcarskog Siona Demetris Hristofi koji je postigao oba gola u trijumfu Kipra.

Počelo je sjajno po selekciju BiH. Nakon prodora Vrsajića po desnom boku Vedad Ibišević biva najbolji u skoku i donosi prednost domaćima već u 6. minutu.



Stvari bi možda otišle u pravom smeru za Bosnu da u poslednjem minutu prvog dela igre Hristofi nije iskoristio očajnu rekaciju Asmira Begovića i poravnao rezultat na 1:1.



Isti igrač postarao se da ga Bosna i Hercegovina zapamti golom u 73. minutu kada je "sevnula" kontra posle koje Begović nije imao šanse.



Drugi meč prvog kola u grupi "B" igran je u Andori gde je domaća selekcija postigla gol posle četiri godine pauze i to za vođstvo nad reprezentacijom Velsa.

Senzaciju je sprečio najskuplji fudbaler u reprezentaciji Velsa Geret Bejl koji je sa dva gola doneo sva tri boda "Zmajevima".

Treći meč u grupi "B" odložen je za mart naredne godine zbog ratnog stanja u Izraelu gde je Belgija trebalo da gostuje.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke