Grupa C - Kasiljas "zakopao" Špance, umalo bruka Makedonije!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 09.10.2014.
22:38
Izvor: Sportske.net

Nekoliko iznenađujućih rezultata u grupi C smo videli danas, Slovačka je savladala bezidejnu Španiju, dok su se Makedonci izvukli pred sam kraj meča.

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Slovačka je odigrala jednu od najboljih utakmica u svojoj istoriji i na kraju je slavila protiv Španaca sa 2:1.

Bila je to jako zanimljiva utakmica, viđali smo prilike na obe strane, a domaćini su sasvim zasluženo slavili na kraju meča veliku pobedu, možda i najveću u istoriji.

Slovačka predvođena Hamšikom, Kučkom i Škrtelom, kao i sjajnim Kozačikom na ovoj utakmici, imala je jednu odličnu šansu na samom startu utakmice, ali je Iker Kasiljas sjajno intervenisao.

Ipak, tu svoju intervenciju je uspeo da "poništi", pošto je primio gol iz slobodnog udarca koji je izveo pomenuti Kučka. Lopta je imala veoma čudnu putanju, Kasiljas je krenuo da se baci u svoju desnu, ali je lopta ušla po sredini gola i iznenadila ga. Pogledajte gol OVDE.

Albiol je bio agilan u svojoj ekipi, Serhio Buskec je imao kolosalnu priliku, ali je Kozačik gospodario ispred svog gola. Pokušao je i Fabregas, a golman Slovačke je rastao u junaka meča.

Dijego Košta je pokušao u drugom poluvremenu da načne ovog golmana, koji ponovo sjajno interveniše. Ipak, ulazak Paka Alkasera je bio najbolji potez Del Boskea na utakmici, ovaj momak je pred sam kraj meča uspeo da savlada igrača utakmice i da unese još neizvesnosti u meč.

Ipak, malo posle toga Marek Hamšik šalje neverovatno dobar centaršut, odlično reaguje Štoh koji uspeva da savlada Kasiljasa za 2:1 i ogromnu radost na tribinama.

Makedonija se dosta mučila sa Luksemburgom koji je postigao čak dva gola na gostovanju (!?) i na kraju se umalo obrukala. Na kraju, 3:2.

Trajkovski je doveo svoju reprezentaciju u vođstvo u 20. minutu, a tada se činilo da će naši južni susedi lako izaći na kraj sa Luksemburgom. Ipak, danas svi igraju fudbal, pa i Luksemburg, koji do kraja poluvremena okreće rezultat na 2:1 golovima Bensija i Turpela.

Neverovatno, ali statistika kaže da je Luksemburg na kraju ovog meča uputio više šuteva u okvir gola od Makedonije. Sramota ili ne, sami ocenite.

Ipak, Makedonija je u drugom poluvremenu uspela da se nekako "povadi" iz neugodne situacije, pa je golom Jahovića uspela da izjednači rezultat. Gol je postignut iz penala. Na samom kraju, 3:2 za Mekedonce, strelac je Abdurahimi u 92. minutu.

U poslednjoj utakmici u ovoj grupi Belorusija i Ukrajina su odigrali veoma loše i nezanimljivo, na kraju je bilo 0:1 u korist ekipe Ukrajine. Nešto opasniji su bili Belorusi, ali mreža golmana Pjatova je ostala netaknuta. Ipak, pred sam kraj utakmice, Martinovič je ubacio loptu u svoju mrežu za vrednu pobedu Ukrajinaca.

Uspeli su Ukrajinci da postignu još jedan gol do kraja meča, Sidorčuk je postigao drugi gol za svoj tim na asistenciju Jarmolenka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke