Grupa C - Španska ''petarda'', Luksemburgu bod, Slovacima sva tri!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 08.09.2014.
22:49
Izvor: Sportske.net

Večeras su odigrane i sve tri utakmice prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i u Grupi C. Španci u centru pažnje, ubedljiva pobeda protiv Makedonaca, a prijatno je iznenadio Luksemburg.

Beta/AP Photo/Alberto Saiz
Beta/AP Photo/Alberto Saiz

Povezane vesti

Posle debakla na Mondijalu u Brazilu, reprezentacija Španije je uspešno startovala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

''Furija'' je večeras u Valensiji deklasirala selekciju Makedonije rezultatom 5-1.

Na prvi gol se čekalo do 16. minuta, kada je Serhio Ramos postigao lep gol sa bele tačke, o kome smo već tokom meča izveštavali.

A tek što su Makedonci krenuli sa centra, Pako ih je ponovo naterao da vade loptu iz mreže, na asistenciju Huanfrana - 2:0.

Deset minuta kasnije, penal i za Makedonce, a Ibraimi je sa bele tačke savladao Kasiljasa i prepolovio prednost domaćina.

Međutim, više od toga nisu mogli. U finišu prvog poluvremena, Buskets je povisio na 3-1, a Pako je ovog puta upisao asistenciju.

U drugom poluvremenu, Silva je u 50. minutu postigao četvrti, a neposredno pre poslednjeg sudijskog zvižduka, Pedro se pobrinuo za ''petardu'' - 5:1.

U isto vreme, Luksemburg je na svom terenu osvojio iznenađujući bod protiv Belorusije - 1:1.

Domaćini su golom Gersona od 42. minuta imali i vođstvo, a Beloruse je poraza spasao Drahun u 78. minutu.

Konačno, prvu pobedu od gostujućih ekipa u ovoj grupi ostvarila je Slovačka, koja je golom Maka u 17. minutu savladala Ukrajinu u Kijevu sa 1-0.

Grupa C

Španija - Makedonija 5-1
Ukrajina - Slovačka 0-1
Luksemburg - Belorusija 1-1.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke