Grupa D - Klop video ''Mitrogola'', Arsenalova ''artiljerija'' u Istanbulu!

Autor: Darko Mitrović
utorak 09.12.2014.
22:38
Izvor: Sportske.net

Mečevima 6. kola, završeno je takmičenje u Grupi D Lige šampiona. Dalje idu Dortmund i Arsenal, a Andeerrleht će u Ligu Evrope. Aleksandar Mitrović doneo bod Belgijancima na gostovanju u Dortmundu!

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Dortmund - Anderleht 1:1

''Milioneri'' su krenuli ofanzivno od samog starta, Imobile je u petom minutu imao sjajnu priliku za gol, ali je golman gostiju odlično intervenisao. Na odbijenu loptu je natrčao Mhitarijan, ali od svega su domaći dobili samo korner.

Već u 11. minutu usledio je odgovor gostiju, i to preko Mitrovića. Bila je to odlična kontra Anderlehta, Mitrović je umakao odbrani Dortmunda, izbio sam ispred golmana Langeraka, ali je čuvar mreže domaćih uspeo da zaustavi njegov udarac! Stopostotnu priliku je prokockao Mitrović.

Na isteku prvih pola sata igre, nova velika prilika za Dortmund, ponovo je Imobile mogao do pogotka, ali ni njemu nije išlo u prvom poluvremenu.

U finišu prvog dela igre, lepu priliku za goste imao je i Klještan, posle odličnog dodavanja, tačnije povratne lopte Mitrovića, ali je Klještan poslao loptu zamalo iznad prečke.

A posle svih tih propuštenih prilika na obe strane, konačno smo videli i prvi gol. Igrao se 59. minut, Sahin je odlično uposlio Imobilea u ''srcu'' kaznenog prostora, ovaj se još bolje oslobodio svojih čuvara i prosladio loptu u mrežu - 1:0!

Mogao je Mhitarijan da ''zapečati'' sudbinu gostiju u ovom meču, ali je njegove promašaje u 84. minutu kaznio Aleksandar Mitrović!

Srpski reprezentativac je na najbolji način ispratio akciju svog tima, koja je tekla po desnoj strani, i posle odličnog centaršuta je glavom sproveo loptu u mrežu za 1-1!

Golove sa ovog meča pogledajte OVDE.

Mitrović se ovim golom ujedno i iskupio za onaj pomenuti promašaj iz prvog poluvremena.


Galatasaraj - Arsenal 1:4

Britain Soccer Premier League

''Tobdžije'' su u Istanbulu sjajno otvorile meč. Lukas Podolski je već u trećem minutu uspeo da pronađe put do mreže domaćih, i to na kakav način! Prihvatio je loptu na levoj strani terena, imao je dosta prostora, ušao je u kazneni prostor i loptu ''milimetarski'' precizno poslao u bliži ugao i ''skinuo paučinu'' gola domaćih - 0:1.

To je bio samo početak prave ''kanonade' kojoj su večeras bili izloženi odbrana i golman Galatasaraja.

Već u 11. minutu, Arsenal je poveo sa 2-0! Ponovo je leva strana bila potpuno otvorena za atake gostiju, a ovoga puta je to iskoristio Aron Remzi, preciznim udarcem po zemlji i domaći ponovo moraju da krenu sa centra.

A onda, najlepši trenutak ove utakmice, a verovatno i najlepši gol večeri. Ponovo je Aron Remzi egzekutor, ali to je učinio na fantastičan način! Gol koji se, jednostavno, mora videti. On je na tridesetak metara od gola domaćih dobio loptu, nije ni trenutka oklevao, već je raspalio po njoj i poslao je, kao i Podolski, u sam gornji desni ugao - 0:3!

Sve je tada već bilo rešeno u ovom meču, pa je Arsenalu ostalo da do kraja rutinski privede posao kraju.

U samom finišu meča, još po jedan gol na obe strane. Prvo je Vesli Snajder postigao počasni gol za domaće, bio je to takođe prelep gol iz slobodnog udarca, ali je tačku stavio Lukas Podolski, još jednim svojim golom za konačnih 1-4!

Posle ovakvog epiloga u Grupi D, stanje na tabeli je sledeće: Dortmund 13, Arsenal 13, Anderleht 6, Galatasaraj 1 bod.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja BAN2
Tuesday, 09.12.2014
23:42

Način na koji je Mitrović postigao gol pokazuje da Mitroviću trebaju češće centaršutevi sa boka, odlično je odigrao, mogao je da postigne gol i u prvom poluvremenu i da reši utakmicu.