Grupa H - Bugari umalo šokirali "Azure"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 28.03.2015.
22:42
Izvor: Sportske.net

U poslednjoj utakmici 5. kola kvalifikacija za EURO 2016 u grupi "H" u Sofiji je umalo viđeno veliko iznenađenje pošto je aktuelni vicešampion Evrope uspeo da dođe do boda šest minuta pre kraja utakmice.

Beta/AP Photo/Valentina Petrova
Beta/AP Photo/Valentina Petrova

Povezane vesti

Poslednja utakmica 5. kola kvalifikacija u grupi "H" ispostavila se najinteresantnijom pošto je, za razliku od mečeva u Zagrebu i Bakuu duel u Sofiji obilovao velikom dozom neizvesnosti.

Vicešampion Evrope ušao je u duel sa Bugarskom desetkovan povredama pa je u poslednjem trenutku i Đanluiđi Bufon morao da prepusti mesto među stativama Salvatoreu Siriguu zbog jake prehlade praćene visokom temperaturom.

U takvoj konstelaciji stvari utakmica na stadionu "Vasil Levski" odlično je počela po goste sa Pirinejskog poluostrva, pošto je Jordan Minev već u trećem minutu zatresao sopstvenu mrežu u pokušaju da spreči Simonea Zazu da se upiše u strelce.

Golman reprezentacije Bugarske očajno je intervenisao kod centaršuta sa leve strane pa je Minev "vadio kestenje" iz vatre ali je dobra namera rezultirala vođstvom Italijana.

Odmah nakon gola koji su primili Bugari su krenuli agresivnije pa su već do dvadesetog minuta igre režirali totalni preokret.

Najpre je Ivelin Popov projektilom sa 25 metara pogodio donji desni ugao gola Salvatorea Sirigua da bi samo šest minuta kasnije Ilijan Micanski izazvao erupciju oduševljenja na stadionu "Vasil Levski" golom koji je postigao nakon centaršuta Milanova.

Pošto su stigli do preokreta Bugari su više pažnje posvetili defanzivi a takav pristup igri obio im se o glavu šest minuta pre kraja susreta kada je napadač Sampdorije Eder postavio konačnih 2:2 (2:1) čime je doneo vredan bod Italijanima.


Golove pogledajte OVDE!

Ovakav ishod meča u Sofiji najviše odgovara Hrvatima koji se posle pet odigranih kola nalaze na liderskoj poziciji grupe "H" sa 13 bodova, dok Italijani imaju dva boda manje i nalaze se na drugoj poziciji.

Bugari su pobedom mogli da se vrate u trku za treće mesto ali i ovako imaju šansu da u narednih pet utakmica sustignu Norvešku koja ima četiri boda više od naših istočnih suseda.

Rezultati 5. kola:
Zagreb: Hrvatska - Norveška 5:1 (1:0)
Baku: Azerbejdžan - Malta 2:0 (1:0)
Sofija: Bugarska - Italija 2:2 (2:1)

Tabela grupe "H":
1. Hrvatska 5 4 1 0 15:2 (+13) 13
2. Italija 5 3 2 0 8:4 (+4) 11
3. Norveška 5 3 0 2 7:8 (+1) 9
4. Bugarska 5 1 2 2 6:7 (-1) 5
5. Azerbejdžan 5 1 0 4 4:11 (-7) 3
6. Malta 5 0 1 4 1:9 (-8) 1

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke