Haland će ovim tempom postići 63 gola u Premijer ligi?! Jap Stam zna kako ga zaustatviti!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 13.09.2022.
18:45
Izvor: Sportske.net

Lakom reći, mnogo teže učiniti.

EPA-EFE/Anthony Anex
EPA-EFE/Anthony Anex

Povezane vesti

Jedan od najboljih štopera u istoriji Holanđanin Jap Stam govorio je o načinu na koji bi mogao da se zaustavi fenomenalni napadač Mančester sitija Erling Haland.

Norvežanin je ovog leta došao u Premijer ligu i već postigao fascinantnih 10 golova u prvih šest kola šampionata, uključujuči dva het-trika.

Ukoliko bi nastavio u istom ritmu, što se graniči sa nadrealnim, Haland bi do kraja Premijer lige postigao neverovatnih 63 gola. 

Ipak, legenda Mančester junajteda Jap Stam je engleskim medijima, ali i menadžerima u Premijer ligi otkrio kako da sačuvaju 22-godišnjeg golgetera.

"Morate da budete veoma agresivni. Neko uvek mora da bude pored Halnda, čak i kada je lopta u vašem posedu na suprotnoj polovini. Potrebnoa je čvrstina, kada Siti osvoji loptu, ne smete da im dozvolite pas ka Halandu", smatra bivši štoper.

Stam ne preporučuje igru jedan na jedan protiv raspucanog Norvežanina.

"Ukoliko rizikujtete i igrate jedan na jedan protiv Halanda, ući će u veliku šansu u devet od deset slučajeva. Zato je uvek potrebno pokrivanje i agresivnost, kako ne bi prošao iza leđa odbrane", zaključio je Stam.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke