Haos u Španiji, pobuna igrača, šta sada?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 23.04.2020.
12:12
Izvor: Sportske.net

Kako pišu mediji u Španiji, većina fudbalera ne želi da igra i pored dogovora klubova i saveza. Strah opravdan...

EPA-EFE/JAVIER LOPEZ
EPA-EFE/JAVIER LOPEZ

Povezane vesti

Planovi španske federacije da sezona bude nastavljena u junu, pretrpeli su veliki udarac. Fudbaleri su se pobunili, a osmočasovni razgovori nisu dali rezultat.

Naime posle dogovora Saveza i Primere koji se često sukobljavaju, došlo je do neslaganja sa fudbalerima.

Profesionalci ne žele da igraju bez garancija i dok se ne steknu uslovi. Naime, predstavnici igrača smatraju da početak juna neće biti bezbedan.

Oglasio se Rafael Himenez iz Segunde, predstavnikj igrača koji je rekao da neće igrati.

"Mogu da me zovu ludim, ali neću da igram, život je važniji od novca", kaže štoper Kadiza.

"Nisu sigurni da niko neće oboleti, jer da nije tako, zbog čega ne žele da potpišu garancije da nam se ništa neće desiti",
kaže Himenez Fali.

"Možemo da igramo kad budemo sigurni, a ne kada nas primoraju. Ako budemo složni i kažemo ne, neće se igrati", dodao je on, a ima podršku većine profesionalaca.

Bonus


Igrači su zabrinuti, prvo jer će morati dva meseca da budu odvojeni u karantinima od svojih porodica, plus niko ne zna šta će se desiti ako neko oboli i raširi virus na čitav tim.

Jasno, veliki klubovi žele da igraju zbog TV prava, ali i ako rivali odustanu, verovatno od nastavka neće biti ništa. U Španiji je situacija daleko od normalizacije, a nastavak u julu nije opcija jer ne bi mogli da završe sezonu do kraja jula, kada bi trebalo da počnu evropski kupovi...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
adidas forever
Friday, 24.04.2020
00:54

Ako ništa drugo bar su mi objasnili zašto je u normalnim uslovima UEFA toliko rigorozna i neumoljiva kada su odigravanja mečeva u pitanju, tj. zašto ne dozvoljavaju odlaganje mečeva čak i kada su u pitanju teške elementarne nepogode, erupcije vulkana i slične stvari. Jer evo kako izgleda 'demokratija' u fudbalu koju nam je donelo proglašenje pandemije. Sada se igrači pitaju, a što se njih tiče fudbal više ne bi ni trebao da se igra. Zadovoljni su oni i svojim umanjenim platama za 20-30%, samo da ne trče više po terenima, to im je smaračina.