Henderson vrištao, legende još žešće, ovo je Liverpulova najveća greška?

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 15.02.2021.
09:03
Izvor: Sportske.net

Činilo se da će biti savršen, ali...

EPA-EFE/Michael Regan
EPA-EFE/Michael Regan

Povezane vesti

Tijago Alkantara je opet na udaru kritičara, Liverpul je ponovo izgubio, statistika "crvenih" sa njim na terenu je prilično loša.

Španac je napravio faul kod izjednačujućeg gola Lestera posle kog se sve srušilo, Liverpul je potpuno pao, kapiten Džordan Henderson je vikao na Tijaga, a legendarni Džejmi Karager nije štedeo reči na račun Alkantare.

"Liverpul je bio odličan do izjednačenja. Tijago ne postoji u defanzivi", rekao je Karager. 

Još jedan legendarni fudbaler Džermajn Dženas analizirao je Tijagov uticaj na igru Liverpula.

"Mislim da Liverpulu nedostaje svežina u sredini. Moj utisak je da je Tijago slaba tačka u veznom redu Liverpula, teško se prolagođava zahtevnoj Klopovj taktici bez lopte. Liverpul je najjači u svom presingu, a tu Tijago nema veliki uticaj", rekao je Dženas i nastavio:

"Tijago je bio odličan u Bajernu, možda mu ovaj sistem ne odgovara. Možda je Bajernov način presinga bio drugačiji. Prilično je očigledno da on radi stvari koje ne bi trebalo da čini. Imam utisak da na utakmicama jednostavno nestane. Kasni u svakoj situaciji i loše se postavlja", istakao je Dženas.

Ostaje da vidimo da li će Tijago podići formu, baš kao i ceo Liverpul, u tom slučaju bi njegov učinak sigurno bio bolji. 

Liverpul u utorak od 21.00 gostuje Lajpcigu u Budimpešti u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Pogledajte detalj kada je Tijago napravio faul za izjednačujući gol Lestera i reakciju kapitena Hendersona.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mangus
Monday, 15.02.2021
09:41

Tijago je maestralan veznjak. Medjutim, ovsj klub i stil igre mu ocigledno ne odgovaraju. Nazalost ne uklopi se svaki igrac u svaki tim kakav god bio i to je prosto to. Sacekati kraj sezone pa ako ne ide proslediti ga dalje. Slicno je sa Keitom koji je u Lajpcigu cuda cinio a u Liverpulu nijr mogao da se sastavi a on je samo losija verzija Tijaga. Liverpulu treba kreativac koji je voljan da trci kao lud. Firmino u telu veznjaka.