Heroj dana Spinacola, povratak posle 311 dana

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 10.05.2022.
09:30
Izvor: Sportske.net

Jedva čeka Tiranu.

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Fudbaler Rome Leonardo Spinacola vratio se u ponedeljak uveče na teren nakon 311 dana od povrede protiv Belgije na Evropskom prvenstvu prošlog leta koji je Italija osvojila.

Još su sveže slike odličnog beka kako je na štakama dočekao trenutak kada su se Azuri popeli na krov Evrope, a krajem ovog meseca imaće priliku da sa Romom u Tirani stigne do trofeja Lige konferencija.

Spinacola je sinoć u Firenci u porazu Rome od Fjorentine ušao na teren u 90. minutu umesto Karsdorpa, a nakon meča je u izjavi za DAZN poručio da se nakon desetomesečne rehabilitacije vrati na teren.

"Poslednjih mesec dana osetio sam da se stanje popravlja. Ova četiri minuta su mi jako važna kao i svaki minut koji ubuduće budem proveo na terenu. Koja je bila poslednja stvar na koju sam pomislio kada sam izašao na teren? Konačno je došao momenat koji sam sanjao 10 meseci", rekao je fudbaler koji je do povrede bio otkrovenje Evropskog prvenstva.

Zatim je izrazio nadu da će igrati protiv Fejenorda 25. maja u Tirani u meču koji bi Romu mogao da uvede u istoriju kao prvog osvajača Lige konferencija.

Ujedno bi "Vučici" omogućio direktan plasman u Ligu Evrope naredne sezone ukoliko to prethodno ne učini u duelima protiv Venecije i Torina u Seriji A.

Podsetimo, Roma je sinoć izgubila u Firenci 2:0, a Žoze Murinjo je imao svašta da kaže na račun VAR sudije koji je situaciju u petom minutu okarakterisao kao penal.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke