Hetafeova tajna uspeha - Madriđani "skraćuju" utakmice!

Autor: Ivan Cvetković
petak 21.02.2020.
13:22
Izvor: Sportske.net

Zanimljiv metod trenera Hozea Bordalasa.

EPA-EFE/Rodrigo Jimenez
EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Povezane vesti

Juče je Hetafe još jednom pokazao da nije slučajno trećeplasirani tim španske Primere u ovom trenutku.

Ajaks je u Madridu "počašćen" sa dva gola u mreži, pa su Španci jednom nogom u narednoj rundi Ligi Evrope.

Ono što mnogi apostrofiraju jeste njihov način igre, neizbežna su poređenja sa Atletikom Dijega Simeonea koji takođe najviše obraća pažnju na odbranu sopstvenog gola.

Nema tu mnogo lepote, to pokazuje i neverovatan podatak da je Hetafe nakon 24 kola u Primeri imao pet sati efektivnog fudbala manje nego Barselona!

U pitanju je vreme takozvane čiste igre, ne računajući prekide, što je više od tri utakmice manje nego "blaugrana" u isto toliko odigranih kola.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
adidas forever
Friday, 21.02.2020
16:28

Fudbal se permanentno menja i ko to ne kapira suočava se sa velikim problemima pre svega u kup takmičenjima. Ključne reči koje opisuju današnji fudbal nažalost nisu tehnika, majstorstvo, taktika već intenzitet, snaga i brzina. Nikako ne bih izjednačio Getafe i Atletiko što se taktičkog dela tiče, a trčanje, intenzitet, upornost i disciplina su zajedničke karakteristike 3 od 4 polufinalista prošlogodišnje LŠ. Tu je Barsa bila izuzetak jer su im upravo ove karakteristike na znatno nižem nivou od konkurencije (što ih je i koštalo ispadanja), a tehnički i pogotovo taktički nisu ni blizu nivoa koji bi im doneo prednost. Velike zvezde u pojedinim klubovima donosiće prednost i praviti razliku, ali samo ako je zalaganje cele ekipe bar na približnom nivou zalaganja protivnika. Nisu više ekipe ni u 3. ligi (a kamoli u nokaut fazi evro-kupova) baš tako smešne kao pre 30-40 godina da bi ih veliki timovi sa lakoćom pobeđivali ogromnom gol razlikom tako što će se vući po terenu i bežati od svih žešćih duela.