Hoće li Siti dočekati Real u Ligi šampiona? Nastao je veliki problem!

Autor: Nikola Miloradović
subota 25.07.2020.
22:32
Izvor: Sportske.net

Hoće li se pronaći rešenje?

mancity.com
mancity.com

Povezane vesti

Poznato je da je UEFA donela odluku da se revanš mečevi osmine finala Lige šampiona odigraju po planu, na stadionima ekipa koje u prvim mečevima bile na gostovanju.

Postojala je ideja da se i ti mečevi odigraju u Portugaliji, ali je ipak odlučeno da bude po starom planu, naravno bez prisustva navijača.

I bez navijača, klubovima koji su gostovali u prvoj rundi osmine finala će sigurno biti značajno da na svom stadionu odigraju revanš mečeve.

Ipak, Siti na kraju možda i neće imati tu privilegiju.

Naime, vlada Ujedinjenog Kraljevstva je odlučila da uvede 14-dnevni karantin za sve putnike iz Španije, što bi značilo da bi fudbaleri madridskog Reala morali da doputuju najmanje dve sedmice pre termina za odigravanje meča na "Etihad" stadionu u Mančesteru.

Duel je zakazan za sedmi avgust, pa je jasno da tako nešto više ne može da se izvede.



Jedino rešenje bi bilo da se napravi izuzetak za igrače i članove stručnog štaba madridskog Reala, koji bi mogli da dobiju dozvolu sa svežim negativnim testovima na koronavirus.

Igrači pravaka Španije se svakako redovno testiraju, pa će sa sobom moći da ponesu i negativne nalaze za nekoliko dana, ukoliko bude bilo potrebe.

Rešenje bi moglo da bude i igranje meča na neutralnom terenu, najverovatnije u Lisabonu, ali jasno je da će "Građani" na sve načine pokušati da zadrže pravo da ugoste Real u revanš meču osmine finala Lige šampiona.

Podsetimo, prvi meč na "Bernabeu" je pripao ekipi Pepa Gvardiole rezultatom 2:1, te su "Građani" u dobroj poziciji da se plasiraju u četvrtfinale, gde bi se sastali sa boljim iz duela Juventusa i Liona (Francuzi imaju prednost od 1:0).

baner 6

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr Hari
Sunday, 26.07.2020
02:30

Uopšte nema potrebe da putuju. Pošalju lepo Čakira i Kujpersa za VAR protokol da potpišu zajedno sa delegatom kako Real putuje u Lisabon. :D