Hrvat iskren: "Jedini cilj povratak u Milan!"

Autor: Beta Beta
utorak 28.04.2020.
19:36
Izvor: Beta

Pandemija ga je sačekala u nezgodnom trenutku kada je pružao veoma dobre partije.

EPA-EFE/Cabalar
EPA-EFE/Cabalar

Povezane vesti

Hrvatski fudbaler Alen Halilović, koji je na pozajmici u Herenvenu, rekao je danas da mu je cilj da se vrati u Milan.

Holandija je zbog korona virusa završila fudbalsko prvenstvo devet kola pre kraja, u trenutku kada se bivši kapiten mlade hrvatske reprezentacije Alen Halilović učvrstio u prvom timu Herenvena.

"Bio sam u timu nekoliko meseci u ligi i pružao dobre partije. Žao mi je što je sve stalo kada sam počeo igrati", rekao je 23-godišnji ofanzivni igrač u telefonskom razgovoru za Hinu.

Kada je 7. marta napuštao teren u 72. minutu protiv vodećeg Ajaksa nije ni slutio da je možda poslednji put nosio plavo-beli dres kluba sa severa Holandije.

"Prvo su nam rekli da ćemo morati kući da treniramo, pa da čekamo odluku saveza dok ne odobre da normalno nastavimo. Vežbali smo u kućama po programu koji nam je klub odredio i iščekivali odluku. Nadali smo se da će se nastaviti prvenstvo", rekao je Halilović.

Savez je u ponedeljak definitivno prekinuo prvenstvo bez proglašenja pobednika, pa će vodeći Ajaks i AZ Alkmar iduće sezone igrati u Ligi šampiona. Herenven je zauzeo deseto mesto.

"Nekim klubovima to odgovara, a nekima ne, ali ako su oni tako odlučili onda moramo to da prihvatimo. Najbitnije je zdravlje", rekao je Halilović.

Halilović je u septembru iz Milana došao u Herenven na jednogodišnju pozajmicu. Do januara je uglavnom ulazio s klupe, pa je tokom zimskog prijelaznog roka bio u kontaktu sa Espanjolom, Betisom i Levanteom.

"Bila je opcija povratka u Španiju, ali nisam hteo opet da menjam klub. Hteo sam da se izborim za mesto u Herenvenu i to sam uspeo... Drago mi je što sam bio strpljiv. Čekao sam svoju priliku, a poslednjih mesec dana sam pokazao da mogu. To je dobra škola za budućnost", dodao je on.

Njemu ugovor sa Herenvenom ističe 30. juna nakon čega bi trebalo da se vrati u Milan.

"Još čekam rasplet događaja u Italiji s Milanom. Videćemo kakve su njihove želje i kakva će tamo biti pravila... Na pozajmici sam do leta pa bih ovde trebalo da treniram do kraja ugovora premda je prvenstvo gotovo", rekao je Halilović.

Baner live stream

Prošlog meseca je iz Milana otišao direktor Zvonimir Boban, a Halilović još čeka poziv sa San Sira.

"Boban mi je uvek pomagao i bio na mojoj strani. Žao mi je što je otišao ali ne želim ulaziti u odluke kluba. I dalje sam u kontaktu s njim jer je uvek spreman dati savet", rekao je.

Obzirom da je Evropsko prvenstvo odloženo, ima čitavu iduću sezonu da se dokaže selektoru Zlatku Daliću.

"Svi igrači koji su imali slabiju sezonu imaju priliku da se pokažu iduće. Cilj mi da se vratim u Milan i pokušam da se dokažem novom treneru. A, ako me ne vide tamo pokušaću da pronađem pravo rešenje za svoju budućnost", zaključio je Halilović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke