Hrvati oštećeni, Englezi na neregularan način stigli do gola!

Autor: Aleksa Blaćanin
ponedeljak 19.11.2018.
23:55
Izvor: Sportske.net

Da li bi bio drugačiji ishod?

EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Englezi jesu bili bolji, ali da li je ovo detalj koji je mogao da utiče na krajnji ishod a samim tim na poredak u grupi?

Ova grupa nam je donela ogroman broj preokreta, a na kraju je meč između Engleske i Hrvatske odlučivao ko će da ispadne, ali i ko će da osvoji prvo mesto. Španci su svoje mečeve odigrali i njima je remi na ovom susretu odgovarao, kako bi oni ostali prvi.

Englezi su bili dominantni, međutim, Hrvati su golom Kramarića poveli, što bi značilo da su u tom trenutku oni prvi u grupi, a da Englezi ispadaju. Ipak, nakon kratkog šoka, domaćin se oporavio i nastavio da stvara šanse i da preti. Nakon jednog auta koji je izveo Džo Gomez (poznat je po snažnom ubačaju u srce šesnaesterca), Hari Kejn je stigao do lopte i uputio je ka golu, ali na kraju je Lingard taj koji je pipnuo loptu pre nego što je ona prešla gol liniju, pa je njemu pripisan gol.

Upravo ovaj aut je sporan. Naime, Džo Gomez je nepravilno izveo ovaj aut, a da su sudije to videle, Englezi ne bi stigli do izjednačenja, a ni do preokreta verovatno. Možda bi dali jedan gol do kraja, ali Hrvatima bi i remi značio, jer bi i tada bili ispred Engleske. Ipak, šta bi bilo kad bi bilo....Jedno je sigurno, sudije su napravile grešku, a sliku možete videti OVDE.

Ovo se u sudijskom pravilniku ne smatra velikom greškom, ali je činjenica da je ta greška dovela Hrvate u nezgodnu poziciju, a Englezima dala "vetar u leđa".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
adidas forever
Tuesday, 20.11.2018
17:25

Već tradicionalno se Hrvati ne bave ovakvim stvarima nego analiziraju zašto su tokom prvih pola sata dozvolili Englezima da naprave onoliko šansi, zašto nisu spustili loptu na zemlju posle vođstva i rutinski sačuvali 0:1 ili bar 1:1 itd. Zahvaljujući tome oni i imaju repku kakvu imaju, dok neko u susedstvu osipa lavinu optužbi kako ih je Brih sprečio da postanu Svetski prvaci, pa zato i imamo repku kakvu imamo.

avatar
ISTINA BOLI
Tuesday, 20.11.2018
08:59

Pa ovakvih gresaka ima na svakoj utakmici bar 30. Nekada to budu sitni faulovi,nekada pogresno dosudjeni korner ili aut.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 20.11.2018
08:42

I ja sam ovo odmah primetio u prenosu, ali, ne moze to da se poredi sa greskom na SP, oni bi se rado menjali sa komsijama, u to sam ubedjen.

avatar
Čeki
Tuesday, 20.11.2018
02:54

Vratilo im se malo za SP.