Hrvati se izvinjavaju zbog "svastike"

Autor: Boban Filipović
petak 12.06.2015.
23:59
Izvor: Sportske.net

Portparol Hrvatskog nogometnog saveza izrazio žaljenje zbog sramne "koreografije" na današnjoj utakmici između 'Vatrenih' i 'Azura' na splitskom 'Poljudu'.

jutarnji.hr
jutarnji.hr

Povezane vesti

Nacizam je godinama deo 'folklora' eksptremnih desničarskih grupa hrvatskih navijača, tako je bilo i večeras u Splitu.

Ljudima iz saveza stoga nije preostalo ništa drugo do da se javno izvinjavaju zbog kukastih krstova na terenu stadiona Hajduka.

"Ispričavamo se svim gledateljima pred televizijskim ekranima, igračima obje reprezentacije, gostima iz Italije zbog nacističkog simbola.

Koliko smo uspjeli doznati to je sredstvo koje je između 24 i 48 sati ranije aplicirano na travnjak kako bi se vidjelo tijekom utakmice. Riječ je o sabotaži i kaznenom djelu, očekujemo da će policija otkriti počinitelja.

Slučaj smo prijavili i UEFA. Ovo nije samo sramota za HNS nego i za cijelu Hrvatsku. O ovome neće govoriti niti naš izbornik niti igrači."
  kazao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak, a preneo 'Jutarnji.hr'.

Inače, utakmica između Hrvatske i Italija završena je remijem, rezultat je bio 1:1. Opširnije o tome čitajte na ovom linku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PADEJ
Saturday, 13.06.2015
10:38

evropo sad reaguj....

avatar
kalegospodarvremenabrateuuuuu
Saturday, 13.06.2015
00:13

Pa ljudi moji, ja mislim da je svima jasno, koliko su hrvati zasticeni kao beli medvedi. Pa nama se bodovi oduzimaju , izbacuje nas se sa takmicenja, a njima naravno nisa, novcana kaznica i to je to. Ovo vise nije humano, Hrvatska je trebala biti drasticno kaznjena zbog onih nacistickih poklika na Maksimiru, naravno i ovaj put ce biti isto. PA DOKLE VISE ?

avatar
Wengerizam
Saturday, 13.06.2015
00:06

Mora kazna sad da usledi.

avatar
Naprednjak
Saturday, 13.06.2015
00:05

Nemci nisu imali pouzdanije i vernije saveznike od Hrvata. To je opšte poznato.