I bez slučaja Mesi su najgori - Barsa danas pristala na dva sramna transfera!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 31.08.2020.
22:31
Izvor: Sportske.net

Kao i obično, sve zavisi iz kog ugla gledate i da li pamtite...

Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia
Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Ivan Rakitić se vratio u svoju Sevilju, što je bilo očekivano pošto ga je Ronald Kuman prvog precrtao po dolasku u Barselonu, uz Luisa Suareza, Artura Vidala i Samjuela Umtitija.

Katalonski mediji suptilno prikrivaju po ko zna koji put da je ovaj posao sraman, jer Rakitić odlazi u Sevilju bez obeštećenja, iako mu ugovor ističe narednog leta. Zapravo, Barsa će zaraditi oko 8 miliona evra bonusa ukoliko Sevilja obezbedi plasman u Ligu Evrope ili Ligu šampiona u naredne dve godine, što je i više nego sigurno, ali da li se to može nazvati dobrim poslom?

Režimski mediji Sport i Mundo Deportivo ovaj posao predstavljaju "vrlo dobrim", pošto je Rakitić među plaćenijim igračima na platnom spisku sa oko 13,5 miliona bruto, odnosno oko osam miliona neto.

Međutim, isti ne podsećaju da je Barsa dobila zvaničnu ponudu od 80 miliona evra od Pari Sen Žermena pre samo godine godine, nakon što je Hrvat briljirao na SP u Rusiji i postao vicešampion sveta.

Nakon toga, usledile su dve katastrofalne sezone za Rakitića i umesto da je Barsa pre dve godine zaradila na njemu 80 miliona evra, danas veliča što ga je pustila bez obeštećenja uštedevši oko 13 miliona evra za poslednju godinu njegovog ugovora.

Tu nije kraj, jer je ubrzo tokom večeri stigla informacija da će i Arturo Vidal "dobiti papire" i da će bez obeštećenja napustiti klub, iako mu ugovor ističe narednog leta! Čileanac je takođe preplaćen sa 9 miliona evra godišnje i to je glavni razlog što je Barselona odlučila da ga pusti da ode pod ovakvim okolnostima.

Barselona je donedavno tražila i mogla da dobije barem 10 miliona evra za Vidala, ali su svi klubovi iskoristili potpuni haos na Kamp Nou, baš kao i agenti igrača koji su nateralni čelnike na ove raskide ugovora i odlaske bez obeštećenja. Ovu informaciju potvrdio je jedan od najpouzdanijih izvora, Fabricio Romano, koji navodi da Inter vreba iza ćoška sa spremnim ugovorom za Čileanaca.

Mislite da je to kraj?!

Istovremeno pristižu informacije da će Barselona nastaviti da štedi na platama igrača, jer nije uspela nikog da proda za velike pare.

Pouzdani novinar Havi Migel tako podseća da Đerar Pike, Serhio Buskets, Đordi Alba i Serhi Roberto Barsu godišnje koštaju oko 47 miliona evra i da će klub sa njima kao starosedeocima sesti za sto da revidiraju ugovore. 

baner

Plan je da sva četvorica dobiju nove ugovore sa manjim platama, ali da će dobiti možda godinu više. Primera radi, Serhi Roberto ima ugovor do 2022. godine, a godišnje zarađuje čak 10 miliona evra. Barsa mu neće oduzeti taj novac, samo će mu produžiti ugovor do 2023. i tih 10 rasporediti na dodatnu godinu u ugovoru.

Plate su zapravo najveći problem u Barsi, poređenja radi, Marselo u Realu zarađuje oko 7 miliona evra, a Umtiti u Barsi ima 12...

Od pomenutih koji će dobiti revidirane ugovore, Buskets zarađuje 15 miliona bruto, Pike oko 13, Alba 9, a Rakitić je bio među plaćenijima sa 14...

Dakle, kako ne može da proda nikog za obeštećenje, Barsa odlučuje da do nekog novca dođe ušteđevinom na račun revidiranih ugovora, koji su ruku na srce, ogromni...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jagger86
Tuesday, 01.09.2020
08:50

U prevodu , srozaće klub za vrlo kratko vreme. Španci su gamad prema svojim legandama, videli smo pre desetak godina primer Reala prema Raulu, evo sad to radi i Barcelona prema svojim igračima, sramota.

avatar
No rules
Tuesday, 01.09.2020
08:25

Raspados sistemos! 😂

avatar
Nemanjici
Tuesday, 01.09.2020
08:19
avatar
Amalainter
Tuesday, 01.09.2020
07:56

E,pa da su ti igraci pametni pa ne pristanu na to..oni su im ponudili te plate-uzmimanje papira i kao slobodan igrac uzmu sve te pare na drugom mestu ako im neko ponudi-a Englezi hoce..
Osim Pikea-taj treba za dzabe da igra, posto je on buduci funcioner kako kaze kluba..

avatar
JC\'90
Tuesday, 01.09.2020
07:08

Kasno su se setili da podmlade tim i opet nece to dobro odraditi

avatar
mrgud10
Tuesday, 01.09.2020
06:23

Sjajan posao odradjuje ova uprava 👏....-.-

avatar
crno-crveno
Tuesday, 01.09.2020
01:36

Pa to se desava kad ti se za sve.pitao jedan fudbaler i sad on odlazi i sistem se cisti.

Ja verujem da ce barsa bez mesija suareza i ekipe da prodise.
Dobro ne mogu ove sezone nista postici ali vec sledece ce da bude mnogo bolje.

Real barsa pa i atletiko su zreli za smenu generacija i to se sad mora desiti.

avatar
Mad Max
Tuesday, 01.09.2020
01:15

Умтитија ће се тешко решити, јер прима баснословну плату за штопера уз уговор до 2023. Ко ће га довести и за приближне паре, овако уништеног повредама? Много ће ту проблема бити, предстоје им тешки дани и у финансијском и у спортском смислу.

avatar
Lecter
Tuesday, 01.09.2020
00:38

Dali za Kutinja 160 mil , Dembele 120 mil tako nesto, pustaju igrace za dzabe, a ovamo ratuju sa Mesijem koji je ikona kluba. Ne kazem ni da je Mesi 100% u pravu sto se tice nekih stvari ali treba coveka pustiti ako zeli da ide.

avatar
Mirjevac
Monday, 31.08.2020
23:38

Haha, dva sramna transvera, ko ce da plati vise od 10 miliona za stare igrace, na primer Vidal je 33 godine i bije ga losa karijera, prgav brzak i voli daa se svadja i da popije, i ko ce za njega da plati vise nego sto ce barca da uspara na njegu platu, posto je Vidalu bila zelja da ode kod Kontea i barca mu je ispunila tu zelju, i to je transver vise iz humanosti nego za pare! Za Raketica je ucinjen poseban transver, posto je on puno doprineo klubu, klub je odlucio da poseban transver napravi za njega! Raketicu je zelja da se vrati u Sevilju posto je iz nje doso u barci i tamo mu zivi porodica zena i deca, i zelja mu je bila da mu barca pomogne da se vrati u njoj i brca je ispunila obecanje! Tako da to nisu nikakvi sramni transveri, vec vise na neku nacin humani!

avatar
Mirjevac
Monday, 31.08.2020
23:30

Hahaha, mnogi klubovi sirom sveta i Real su vec pre desetak dana rekli da ce isto tako da rade ko sto radi Barca i sta je sad tu cudno ili drugacije! Perez rece da ce da sedne sa svim igracima da razgovara o smanjenju plate i to niko nije nazvao cudnim, ali kad eto na primer Barca to radi onda ispade cudnim! Jeste cudno za one medije koje podrzavaju i simpatisu rela a ne barcu!

avatar
Man united
Monday, 31.08.2020
23:18

Они имају већих проблема са ростером него Звеки и Мрки.

avatar
BlueBoy84
Monday, 31.08.2020
22:44

Gluposti zasto bi neko igrao godinu dana duze za iste pare, KOLAPS

avatar
P. S.
Monday, 31.08.2020
22:38

Baš sam se začudio...