I to smo dočekali, "Azuri" prepisuju od Srbije!?

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 12.11.2017.
11:15
Izvor: Sportske.net

Nama je izgledalo neverovatno, ali Italija će izgleda krenuti istim putem!

Epa/Maurizio Degl'onnocenti
Epa/Maurizio Degl'onnocenti

Povezane vesti

U Italiji se ne smiruju strasti, posle poraza u Švedskoj, Mundijal je neizvestan, kakva bi nacionalna tragedija bila da se prvi put ne pojave na SP od 1958. o tome nije potrebno govoriti.

Ali, stvari idu dalje, gotovo svi se slažu da je napravljena ogromna greška kada je Ventura postavljen za selektora i analize ukazuju da je Konte sa slabijim timom igrao ravnopravno sa najboljim reprezentacijama sveta, a da sa druge strane Venturina Italija deluje kao prosečan tim.



Postoji i druga strana medalje, njemu igrači ne veruju, pa iako se na Apeninima nadaju da će puni "San Siro" biti prevaga protiv Šveđana i imaju zaista neverovatan rezultat, nikada nisu ni izgubili pred milanskom publikom, to neće staviti tačku na raspravu.

Kako danas pišu italijanski mediji, Ventura će biti smenjen, čak i ako selekciju odvede na Mundijal. To bi uslovilo ostavku predsednika saveza Tavekija, ali klubovi, kao i većina ljudi u savezu su za ovakvu odluku.

Tavekio je produžio ugovor sa Venturom do 2020. iako je Italija igrala loše u kvalifikacijama, pa žele da povećaju šansu da naprave nešto u Rusiji ako se plasiraju.

Jasno da i ako pobede Šveđane, sa Venturom na klupi neće biti ništa više od epizodista na Mundijalu.

Prvi kandidat je naravno Karlo Anćeloti, mada mnogi veruju da bi tim mogao, ako zaista ode iz Čelsija do zime da bude Antonio Konte, odnosno da se menadžer "Plavaca" vrati na staru poziciju. Treće rešenje je selektor "Azurina" Luiđi Di Bjađo, koji bi podmladio tim, ali i igrao u formaciji 4-3-3 u kojoj igra mlada reprezentacija i za koju Italijani veruju da imaju potencijal, iako Ventura to negira...

Hoće li Italija, kao Srbija, stići do Mundijala i onda promeniti selektora.

Meč u kome jure 0:1 iz prvog meča igra se u ponedeljak uveče u Milanu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Che Wolfasin
Sunday, 12.11.2017
17:45

Sa Anćelotijem bi sigurno bili opasniji.

avatar
NikkiCFC
Sunday, 12.11.2017
16:39

Prolaze lagano italijani i onda dolazi Anceloti. Posle trofeja u svih pet najjacih liga vreme je da ga vidimo i u reprezentaciji. btw dali stvarno neko misli da postoji i promil sanse da Konte napusti Celsi do zime? Smesno.

avatar
Maximovic
Sunday, 12.11.2017
12:58

Boze me sacuvaj porediti italiju I nas. Pa kod nas je ovo sto je Muslin uradio uspeh decenije a kod njih ako kojim slucajem ispadnu ima da bude neuspeh veka. Uopste nisu iste situacije jer nasi I za vreme drugih selektora nisu igrali lepo I leprsavo I prosipali su bodove u svim grupama protiv najslabijih ekipa.

avatar
NikkiCFC
Sunday, 12.11.2017
16:38

Nas tim moze da bude 50% bolji od ovoga sto smo igrali u kvalifikacijama. Muslin je losom taktikom, formacijom, sastavom uzasno ogranicavao tim i cinio ga mnogo gorim nego sto jeste. I zbog toga je dobio zasluzen otkaz. Samo se plasim da ne dodje neko jos gori jer je kod nas to uvek moguce.

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Sunday, 12.11.2017
12:19

Mogu oni i da pobede Svedjane (2:1, 3:2, 4:3 i tako dalje), a da ih i dalje ne prodju:-D Ono sto bih ja voleo da dozivim je da celnici naseg Saveza podnesu ostavku kad se ne plasiramo na EP ili SP, a krajnje je vreme da ponovo budemo na EP sto znaci da ce MOZDA imati priliku da to urade.