Ibra presudio Crnogorcima, Drulović debitovao porazom

Autor: Darko Mitrović
nedelja 14.06.2015.
22:46
Izvor: Sportske.net

Odigrane su i preostale četiri današnje utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Nije bilo iznenađenja, porazi Crne Gore i Makedonije na gostovanjima. Španija trijumfovala u Belorusiji.

Beta/AP Photo/Sergei Grits
Beta/AP Photo/Sergei Grits

Povezane vesti

Posle današnjeg poraza Rusije u Moskvi od vodeće Austrije (0-1), ukazala se šansa Crnoj Gori da se eventualnim trijumfom večeras u Švedskoj značajnije približi trećoj poziciji u svojoj grupi i plasmanu u baraž.

Ali, iznenađenje se nije dogodilo, Švedska je slavila sa 3-1 i učvrstila se na drugom mestu u Grupi G.

Najveći deo posla, Šveđani su odradili u finišu prvog poluvremena, kada su kao na traci rešetali mrežu

Švedska je povela u 37. minutu. Strelac je bio Berg, koji je šutirao glavom pošto je Zverotić pogrešno procenio let lopte.

Tri minuta kasnije i već je 2:0 za Šveđane! Ibrahimović je stupio na scenu i udarcem sa ivice kaznenog prostora savladao Poleksića.

Još se Crnogorci nisu oporavili od ovog šoka, a usledio je novi. Opet Ibrahimović trese mrežu gostiju za nedostižnih 3-0.

U nastavku, nešto bolja igra ''Sokolova''. U uvodnim minutima drugog dela igre imali su prilike Damjanović i Bećiraj, nisu ih iskoristili, ali se Damjanović iskupio u 64. minutu, kada je najpre Muguša iznudio jedanaesterac, a on postigao počasni gol za Crnu Goru - 3:1.

Na tabeli Grupe G, Austrija vodi sa 16 bodova, Švedska je druga sa 12, Rusija ima 8, Crna Gora i Lihtenštajn po 5, a Moldavija dva boda.

Kod Slovaka i Makedonaca ništa novo. Prvi su nastavili da ređaju pobede u Grupi C, a Makedonci poraze. U večerašnjem međusobnom duelu, Slovačka je na svom terenu slavila sa 2-1, pa Makedoncima ni novi selektor Ljubinko Drulović nije pomogao da prekinu seriju poraza.

Domaći su poveli u osmom minutu golom Kornela Salate, a na 2-0 povidio je Marek Hamšik posle solo prodora u 38. minutu.

U nastavku, Ademi je vratio nadu gostima, pogotkom u 69. minutu, ali posle isključenja Hasanija u 84. minutu, Slovacima je posao bio dodatno olakšan.

U istoj grupi, i Španija je večeras opravdala ulogu favorita. ''Furija'' je slavila sa 1-0 na gostovanju u Belorusiji, a gol odluke postigao je David Silva u 45. minutu.

Na tabeli Grupe C, Slovačka vodi sa 18 bodova, ispred Španije sa 15 i Ukrajine sa 12 bodova.

Konačno, pobedu u gostima izborila je i Švajcarska, koja je sa 2-1 slavila u Litvaniji. Ovaj meč je odigran u okviru Grupe E, a Litvancima nije pomoglo ni vođstvo preko Černika u 64. minutu.

Usledio je potpuni preokret gostiju, golovima Drmića u 69. i Šaćirija u 84. minutu.

Na tabeli Grupe E, vodi Engleska sa 18 bodova, ispred Švajcarske sa 12 i Slovenije sa devet bodova.

Golove sa današnjih kvalifikacionih mečeva možete da vidite OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pedjaa11
Sunday, 14.06.2015
23:01

Ni iz cega primili golove, zasluzili smo vise al jbg, ne mozes igrati sa 3 igraca,