Ibrin neslavni oproštaj, Irci su junaci večeri!

Autor: Darko Mitrović
sreda 22.06.2016.
22:51
Izvor: Sportske.net

Utakmicama poslednjeg kola Grupe E, završena je prva faza takmičenja na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Eliminacijom Švedske, Zlatan Ibrahimović je večeras odigrao oproštajni meč u dresu ove selekcije.

Beta/AP Photo/Claude Paris
Beta/AP Photo/Claude Paris

Povezane vesti

Italija - Republika Irska 0:1 (0:0)

Za razliku od ''Azura'', Ircima je večerašnji već biio od ogromne važnosti, pa su od starta bili akbiciozniji, konkretniji rival.

U prvih pola sata beležimo pokušaje Henrika, Marfija, Dafija, ali bez uspeha.

Tek u 43. minutu ''Azuri'' su uputili prvi šut ka golu Iraca, to je učinio Ćiro Imobile sa dvadesetak metara, ali ni on niije bio precizan.

A onda, dva minuta kasnije, sporna situacija u kaznenom prostoru Italije. Bernadeski je oborio Meklina na ulasku u šesnaesterac, ali se arbitar nije oglasio. Ovo je, naravno, izazvalo burne reakcije irskih navijača, koji su besni na rumunskog sudiju Ovidijua Hategana.

Ali, u finišu meča, Irci su krenuli na sve ili ništa, pa je tako Hulahan propustio stopostotnu priliku kada u situaciiji jedan na jedan nije uspeo da savlada Sirigua.

Ali, samo dva minuta kasnije, iskupio se odličnim centaršutem sa desne strane za Brejdija, koji udarcem glavom šalje loptu u mrežu - 1:0, gol vredan plasmana u osminu finala Evropskog prvenstva!

Švedska - Belgija 0:1 (0:0)

Šveđani su bili nešto opasniji na samom početku meča, pa su tako već u petom minutu igre stvorili prvu veliku priliku, ali Markus berg sa nekih šest metara nije uspeo da savlada Tiba Kurtou. Belgijski golman odbranio je ovaj udarac, a ono što je posebno interesantno, jeste da je ovo bio prvi šut u okvir gola reprezentativaca Švedske.

Rasplamsala se borba u drugom poluvremenu.

U 72. minutu videli smo opasan prodor Lukakua, koji je protutnjao kroz sredinu terena, ali je golman Isakson zaustavio njegov udarac.

Samo minut kasnije, isti igrač je zatresao mrežu Šveđana, ali pogodak nije priznat zbog ofsajda, da bi Šveđani odmah pripretili na drugoj strani, nepreciznim šutem sa desne strane.

Ali, da ovaj meč ne bude završen bez golova, potrudio se Naingolan, koji je u 85. minutu uputio neodbranjiv projektil u desni ugao gola Isaksona koji ništa tu nije mogao - 1:0 za Belgiju, koja ipak nije mogla do prvog mesta i pored večerašnjeg poraza Italije.

Konačna tabela Grupe E: Italija 6, Belgija 6, R. Irska 4,Švedska 1 bod.

Konačni poredak trećeplasiranih:

B: Slovačka 4
E: R. Irska 4 boda
F: Portugal 3
C: Severna Irska 3
- - - - - - - - - - - - -
D: Turska 3
A: Albanija 3


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefan Išizaki
Thursday, 23.06.2016
03:01

Simpatišem Šveđane od EP 2000. Ovo im je sigurno najgora reprezentacija od tada do danas. Nema organizatora, nema nekoga ko će da stvori šansu saigračima u napadu, nema ni prodornosti po krilima a o šutevima da ne pišem... A kad se setim Fredija Ljungberga, Andersa Svensona, Tobijasa Linderota, Niklasa Aleksandersona, Henrika Larsona, Patrika Andersona, Olofa Melberga, Erika Edmana sav se ra**enjam kada vidim ko danas igra - Johanson, Olson, Berg, Levicki, Sebastijan Larson, Zengin, Durmaz... 2004. su imali sasvim dobru reprezentaciju ali izbaciše ih Holanđani na penale. Tada je Bora Čorba napisao rimu za Zlatana i njegov nerealizovan jedanaesterac - Ibrahime crni sine, pa ti gađaš tribine. Ibrahim crni sin se oprosti od Šveđana sa 0 golova na njegovom poslednjem prvenstvu. Najveći je u švedskom fudbalu, tako će i ostati. Teško da će ga neki Šveđanin nadmašiti.

avatar
Thursday, 23.06.2016
00:27

Таман што пре Ибра да потпише за Јунајтед

avatar
MaNcHesTeR_ed
Thursday, 23.06.2016
10:17

ne treba nam staro gvozdje, treba nam neko mladji koji ce da kida na svaku utakmicu, neko ko je zeljan dokazivanja, a ne neko ko zeli da naplati svoju karijeru velikom platom.

avatar
Friday, 24.06.2016
22:25

Немате појма како би Марсијал лепо играо са Ибром који би био шпиц...

avatar
Wednesday, 22.06.2016
23:29

Lukaku je panj, takoreci marketinski lik, Vilmots bolje da je uvrstio Batsuajia u startnu postavu. De Brujne i Azar jos jednom perfektni, Naingolan se popravio u odnosu na prethodni mec. Aldervild stub odbrane, ima ko da zameni Kompanija, to mi se svidja. Prognoziram, finale Belgija - Spanija.

avatar
(anti)talentovan lik
Thursday, 23.06.2016
00:42

Treba i Oridjiju dati sansu, u zavrsnici sezone je imao cini mi se 4-5 golova u 5 utakmica prije povrede.

avatar
Thursday, 23.06.2016
19:17

Ne verujem da ce Vilmots da ga uvrsti u startnu postavu pre Azara, De Brujnea i Karaska, ali svakako ce dobijati sansu sa klupe.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Wednesday, 22.06.2016
23:04

Ajmo Irska, bravo momci! Nestvaran pas Hulahana!

avatar
Alex DeLarge
Wednesday, 22.06.2016
23:02

Belgijanci su zapadnjacka repka sa Balkanskim mentalitetom. Nikakva ovo igra nije, sve su to bodovi na individualni bljesak. Organizovana i kvalitetna repka ce ih lagano obraditi...

avatar
Steffi
Wednesday, 22.06.2016
22:54

Ova Svedska je ubedljivo najgora reprezentacija na Euru, nikakva igra, sve sami penzioneri, i ovaj Ibra nista nije dobro uradio na ovom prvenstvu.

avatar
Chella_ynwa
Wednesday, 22.06.2016
22:53

Ali brat Lukaku, kao da ima 40 godina. :D

avatar
Don Carlo
Wednesday, 22.06.2016
22:52

Kakav igrac, tako i zavrsio.

avatar
Brezeeko
Thursday, 23.06.2016
03:40

Carlo se ne bi slozio...