Inter - Evropa (ni)je potrebna?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 25.03.2015.
20:37
Izvor: Sportske.net

Deset kola ostalo je do kraja sezone u italijanskom šampionatu a u Interu se trenutno nalaze u ozbiljnoj dilemi koja se tiče pitanja plasmana u evropska takmičenja.

Beta/AP Photo/Matteo Bazzi, Ansa
Beta/AP Photo/Matteo Bazzi, Ansa

Povezane vesti

Promene u vlasnika i trenera koje su se u prethodnom periodu dogodile na "Đuzepe Meaci" za sada ne daju opipljive rezultate. Erik Tohir pokazao je želju da Inter vrati na pravi put ali velike promene u stručnom štabu i igračkom kadru ne rezultiraju uspesima u domaćim i evropskim takmičenjima.

Deset kola pre kraja sezone u Seriji A Inter zauzima desetu poziciju na tabeli sa 37 osvojenih bodova, a jedini put kojim bi mogao do plasmana u neko od dva evropska takmičenja vodi preko italijanskog šampionata.

O eventualnom plasmanu u Ligu šampiona niko i ne razmišlja a pitanje je da li "Neroazuri" mogu do mesta koje vodi u Ligu Evrope. Zapravo, pravo je pitanje da li se Interu isplati da "juri" plasman u drugo po kvalitetu evropsko takmičenje.

Ugledni italijanski mediji prenose da će Inter, u slučaju da se domogne plasmana u Ligu Evrope, biti kažnjen zbog kršenja finansijskog fer-pleja što bi u mnogome uticalo na stabilnost kluba.

Polovinom aprila biće razmatran status "Neroazura" a konačnu odluku UEFA bi mogla da odloži ukoliko Inter bude daleko od plasmana u neko evropsko takmičenje.

Bitnu ulogu u priči oko kršenja finansijskog fer-pleja trebalo bi da odigra i predsednik Erik Tohir koji će na ime pozajmice upumpati 50 miliona evra u klupsku kasu, po principu koji je sproveden na "Stamford Bridžu" kada je Roman Abramovič preuzeo Čelsi.

Jasno je dakle da predsednik Intera i te kako želi da gleda "Neroazure" u Evropi ali nema sumnje da bi jedna sezona u kojoj bi se Manćinijev tim fokusirao isključivo na Seriju A donela mnogo toga dobrog bivšem prvaku Evrope.

Nakon reprezentativne pauze Inter će ugostiti Parmu, a potom sledi duel sa Veronom, pa gradski derbi sa Milanom na "Đuzepe Meaci".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke