Inter grabi ka Evropi!

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.04.2015.
22:40
Izvor: Sportske.net

U prvoj utakmici 33. kola italijanske Serije A, Inter je kao gost savladao Udineze i primakao se mestima koja vode u evro-takmičenja na kraju sezone. Domaćin završio meč sa dvojicom igrača manje, Vidić zaradio veliku posekotinu, Di Natale stigao Roberta B

Beta/AP Photo/Paolo Giovannini
Beta/AP Photo/Paolo Giovannini

Povezane vesti

Posle subotnjeg trijumfa nad Romom, Inter je večeras upisao još jednu veoma važnu pobedu u Seriji A.

Ekipa Roberta Manćinija je iz Udina odnela sva tri boda, pošto je sa 2-1 savladala domaći Udineze.

Prvo poluvreme je proteklo bez golova, Inter je bio opasniji, a najčešće je golu Karnezisa pretio Ernanes, koji se nekoliko puta nalazio u šansama.

Osim toga, prvi deo igre ostao je u znaku povrede Nemanje Vidića u 35. minutu, posle jednog oštrog duela glavama, ali je srpski internacionalac posle ukazane lekarske pomoći nastavio meč i odigrao ga do kraja.

Takođe, bitan detalj za ishod večerašnjeg meča dogodio se pet minuta kasnije, kada je Domici zaradio drugi žuti karton, pa je Udineze u nastavak meča ušao sa igračem manje.

I tek što je počelo drugo poluvreme, novi šok za ''Zebrete'' - penal za Inter, koji je u gol pretvorio Mauro Ikardi, za vođstvo gostiju od 1-0.

Ali, to nije poremetilo domaće, koji su uzvratili nepuna dva minuta kasnije. Akcija Alana i Di Natalea, koji je prevario Nemanju Vidića na ivici kaznenog prostora, a onda iskoristio slobodan prostor i savladao Handanovića - 1:1. Di Nataleov 205. gol u Seriji A!

Međutim, novi problemi za Udineze već u 58. minutu, kada je Badu preterano nervozno reagovao kod sudije posle jednog nedosuđenog prekršaja. Epilog - direktan crveni karton i dva igrača više za Inter.

Tu prednost gosti već nisu mogli da propuste, a presudan trenutak dogodio se u 65. minutu, kada je Podolski zamenio Guarina i njegov ulazak se odmah isplatio. Prvu priliku je na najbolji način iskoristio, poslao neodbranjiv udarac pod prečku, za trijumf Intera - 1:2!

Bio je to prvi gol Podolskog u Seriji A od dolaska u Inter iz Arsenala, a ispostavilo se da je vredan tri velika boda.

Golove možete da vidite OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
cjary
Wednesday, 29.04.2015
17:11

Tuzno na sta je inter spao.nNavijac sam Juventus. I gajio sam veliku mrznju prema Interu,ali ovo je stvarno dno dna. Toliko je nisko pao da vise ne mogu da ga mrzim. Sinoc gledam tekmu i gledam sa 2 igraca vise plus penal,oni moraju da strahuju za rezultat. I kada je sviran kraj svi navijaci intera skacu od srece i cijeli tim. Ali stvarno ne vidim razloga za srecu !nSjecjam se nekada Intera koji je ovakve tekme zavrsavao po 0-3 i stvarno bih volio da se vrate ko nekad,jer ovo ne valja boba.nnKazem iz svog iskustva kada se Juventus vratio iz Serie B i kada smo dobijali CAtaniju, Bari i Bolonju tako po 2-1 1-0 na jevite jade nisam slavio jer je stwarno sramota za takve institucije da se brukaju.nnDaj Inter vrati se vise

avatar
Wednesday, 29.04.2015
00:14
avatar
JUVENTIN
Tuesday, 28.04.2015
23:07

Kakva kradja,sudija upropastio zebre

avatar
Brat Rodrigoo
Tuesday, 28.04.2015
23:00

Crveni kartoni opravdano dosudjeni, dok penal nije i tu je Udine ostao debelo ostecen. Ali eto nek se i Interu jednom progleda kroz prste. Forza Inter!

avatar
LuisSuarezFB
Tuesday, 28.04.2015
22:53

Koliko su pre bili jaki Milan i Inter da mi stvarno nedostaju u Ligi Sampiona. Inter kao da je propao nakon osvajanje usatog trofrja 2010 godine. Nadam se velikom povratku, makar u Ligi Evrope

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Tuesday, 28.04.2015
22:49

smesno sudjenje tipicno za seriju A

avatar
INTERnacionalista
Tuesday, 28.04.2015
22:45

..cudna utakmica,2 crvena za Udineze ciji su igraci divljaski igrali,penal za Inter koji se i nije morao svirat,prvi gol Podolskog (sa srecom i vakat je), 22 suta Intera na gol i bar 10 dobrih sansi i na kraju zamalo gol Udinezea u 90-om sa dva igraca manje,da bruka pukne..