Isplivali novi detalji iz istrage, Pogbine šokantne informacije, ucena od 13.000.000 evra!?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.08.2022.
23:32
Izvor: Sportske.net

Klupko se tek odmotava.

EPA-EFE/Alessandro Di Marco
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

Fudbaler Juventusa Pol Pogba rekao je istražnim organima da je njegov brat deo pokušaja ucene od 13 miliona evra, prenose večeras francuski mediji.

Ovaj slučaj izaziva sve veću pažnju od kada se njegov brat Matija oglasio video snimkom na društvenim mrežama, gde je tvrdio da se radi na razotkrivanju važnih informacija o njegovom bratu, Kilijanu Mbapeu i agentu Rafaeli Pimenti. Nedugo zatim, Pol Pogba je objavio zvanično saopštenje u kojem se potvrđuje da je predmet pokušaja ucene.

Francusko tužilaštvo je pokrenulo istragu o mogućem "pokušaju ucene od strane organizovane bande", a Matija Pogba je potom na društvenim mrežama ustvrdio da ''mediji pokušavaju da završe stvari'' i da je njegov brat ''lagao italijanske vlasti''.

Međutim, ''France Info'' je večeras objavio nove detalje u vezi sa francuskom istragom, i to kakve!

Pol Pogba je navodno rekao istražiteljima Odeljenja za organizovani kriminal da su ga privremeno zarobili prijatelji iz detinjstva i dvojica muškaraca sa kapuljačama, naoružani puškama. Prema njegovim rečima, banda je od njega tražila 13 miliona evra i od tada ga je nekoliko puta zastrašivala, uključujući i trening centar Juventusa u Torinu, gde je policiji rekao da je među osumnjičenima prepoznao svog brata Matiju Pogbu.

Između 25. i 29. marta, kada je reprezentacija Francuske ugostila Obalu Slonovače i Južnu Afriku u prijateljskim utakmicama, Pol Pogba je iskoristio priliku da poseti svoju porodicu u Lanji-sur-Marnu. Prijatelji su ga potom navodno odvukli u stan u Parizu, gde su ga krivili što im nije pomogao finansijski od kada je postao profesionalni igrač. Među njima, dvojica naoružanih ljudi tražili su 13 miliona evra za 'učinjene usluge', tvrdeći da su ga diskretno štitili 13 godina.

Pol Pogba je uveravao istražitelje da je video svoje ucenjivače nekoliko puta, posebno u aprilu u Mančesteru, zatim u julu u trening centru Juventusa u Torinu. U Torinu je među ljudima koje optužuje da ga zastrašuju prepoznao svog brata Matiju, sa kojim je u lošim odnosima. Posle svega, Pol Pogba se obratio advokatima svog kluba koji su odlučili da obaveste policiju.

Pomenuti izvor dalje navodi da je fudbaler Juventusa istražiteljima iz Centralne uprave sudske policije objasnio da je oduvek bio blizak sa prijateljima iz detinjstva i da nikada nije oklevao da im finansijski pomogne kada im je bilo potrebno, sve do januara prošle godine kada je izbacio prijatelja iz svoje kuće u Mančesteru. On je to učinio jer je shvatio da je ovaj iskoristio njegovu kreditnu karticu da mu ukrade 200.000 evra?!

Istražitelji, prema pisanju medija, shvataju da je Kilijan Mbape povezan sa aferom samo preko Pola Pogbe koji je pominjao činjenicu da su njegovi ucenjivači hteli da ga diskredituju i na taj način vrše dodatni pritisak na njega da isplati novac, širenjem lažnih poruka, uključujući i da je tražio vrača iz kruga svoje porodice da baci čini na Kilijana Mbapea, što je igrač negirao.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke