Ispovest Roja Kina - Poziv iz Madrida na WC šolji i najteže "NE" u karijeri

Autor: Milovan Longinov
petak 01.05.2020.
20:44
Izvor: Sportske.net

Kakva priča, ali to je Roj Kin.

EPA/GERRY PENNY/GP/kr
EPA/GERRY PENNY/GP/kr

Povezane vesti

Roj Kin je čitavu karijeru proveo u Mančester Junajtedu i posvetio mu najbolje godine, od 22. do 34. bio je na "Teatru snova". Naravno, i Junajted je njemu uzvratio najboljim godinama u istoriji, u tom periodu zajedno su osvojili sedam titula u Premijer ligi, četiri FA kupa, Ligu šampiona... ali onda je došlo do "pucanja". Roj Kin se sukobio sa Aleksom Fergusonom i to je bio kraj, a dogodio se novembra 2005. godine.

Zanimljivo, iako je bio na pragu 35. godine, usledio je poziv Real Madrida, koji se u tom trenutku mučio da prekine dominacije Ronaldinjove Barselone, koja je iste te sezone osvojila duplu krunu - La Ligu i Ligu šampiona.

"Real Madrid mi je ponudio ugovor na godinu i po dana", prisetio se Kin u svojoj biografiji i nastavio:

"Majkl Kenedi je otputovao na pregovore u Madrid kako bi završio posao. Emilio Butragenjo me je tada nazvao. Kakav je to igrač bio?! Majkl me je upozorio da će me Emilio zvati i nosio sam telefon svugde sa sobom. Zazvonio je kada sam bio u toaletu. Rekao mi je "vidi, Roje, bili bismo srećni da te imamo u timu, uprava samo treba da odobri ugovor, to je samo rutinska procedura". Izgledalo je da je sve gotovo i to je bio najatraktivniji izazov koji sam mogao da dobijem... ali nisam ga prihvatio", prisetio se Kin.

Baner live stream

On priznaje da se kaje zbog svoje odluke.

"U sebi sam govorio "idi u Španiju, idi u Španiju", mogao sam da igram još godinu i po dana, da naučim drugi jezik u kulturu, mogao bih tamo i da ostanem da živim. Gledao sam sve iz negativnog ugla umesto da sam rekao da je to bila neverovatna prilika za mene. Bilo bi dobro i za moju decu, za moju porodicu, promenili bismo klimu, način života, a ja bih igrao još dve godine. Ali umesto toga, kao i uvek, ja sam bio skeptičan i gledao sam samo šta bi moglo da krene po zlu. Nažalost, u tom trenutku sam verovao da je to prava odluka",
naglasio je Roj Kin.

Umesto toga, Roj Kin je 2006. godine odlučio da pojača Seltik, a priznao je i zbog čega.

"Nisam želeo da odem u Španiju. Plašio sam nepoznatog. Zamišljao sam sebe kako ulazim u svlačionicu Real Madrida. Ali, želeo sam da budem deo tima gde ću biti bitan član, a ne samo da odigram neke utakmice. Želeo sam da odem tamo gde ću opet ostaviti neki trag"
, zaključio je Kin.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vejn Runi
Saturday, 02.05.2020
12:47

Ona htela u Evropu a ja pošo Neđi Popu!

avatar
RocknRolla
Friday, 01.05.2020
21:25

Koliko je samo igraca poslao u prevremenu penziju i to sa dozvolom Aleksa Vebursona, jedan od vecih sljamova koji su se ikada pojavili u fudbalu.

avatar
Red blood
Saturday, 02.05.2020
09:49

Polupana glava definitivno.
Ali fudbal je tad bio mnogo grublji sport i bilo je mesara u svakom timu.
Ali ovaj mesar je znao da pika loptu.
I to opasno dobro.

avatar
The Red Army
Sunday, 03.05.2020
08:18