Italija i Turska ujedinjeni za EURO 2032

Autor: Filip Rodic
petak 28.07.2023.
23:50
Izvor: Sportske.net

Sledi papirologija.

EPA-EFE/SASCHA STEINBACH
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Povezane vesti

Fudbalski savezi Italije i Turske povukli su pojedinačne kandidature za domaćinstvo Evropskog prvenstva 2032. u nameri da se prijave kao ko-domaćini, saopštila je UEFA.

UEFA je 2021. godine pokrenula proces kandidovanja za domaćinstvo Evropskog prvenstva 2028. i 2032. godine. Turski fudbalski savez (TFF) je ušao u proces za oba takmičenja, dok je italijanski odlučio da se prijavi samo za izdanje 2032. godine. Zajedničku ponudu za domaćinstvo izdanja 2028. podnelo je i pet saveza: Engleska, Severna Irska, Republika Irska, Škotska i Vels.

UEFA će sada raditi sa FIGC-om i TFF-om kako bi osigurala da je dokumentacija koja treba da se podnese za njihovu zajedničku ponudu u skladu sa zahtevima za licitiranje.

Ukoliko zajednička ponuda bude u skladu sa takvim zahtevima, biće podneta Izvršnom komitetu UEFA na sastanku zakazanom za 10. oktobar, gde će biti izvršena imenovanja za 2028. i 2032. godinu. Odluke o mestima i rasporedu utakmica biće donete naknadno.

Turska nije bila nijednom domaćin Eura, dok je Italija ugostila najbolje reprezentacije Evrope dva puta, poslednji put davne 1980. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke