Italija priča o Maksimoviću! Heroj kupa, posle meča, ovim potezom, kupio Napolitance za ceo život!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 18.06.2020.
11:14
Izvor: Sportske.net

Nikola Maksimović je odigrao dva fantastična meča posle pandemije i jedan je od najzaslužnijih za pehar Napolija, prvi u kupu posle osam godina...

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Kada je Nikola Maksimović iz Torina stigao u Napoli za 28 miliona evra svi su sumnjičavo vrteli glavom. U Sarijevoj poslednjoj sezoni, svojoj prvoj pod Vezuvom nije igrao jer sadašnji trener Juventusa ne voli da rotira ekipu.

Dolaskom Anćelotija su se stvari promenile, Srbin je imao veći minutažu, a kod Rina Gatuza je procvetao. Na ruku mu je išla i povreda skupo plaćenog Manolasa, formirao je partnerstvo sa Kulibalijem i postao stub ekipe.

Ono što je napravio za četiri dana, ostavilo je Italijane bez teksta. Uz Ospinu je fantastičnom igrom isključio Lautara i Lukakua protiv Intera i odveo Napoli u finale.

Sinoć je bio perfektan, Dibala i Ronaldo se nisu videli, Juve gotovo da nije šutnuo na gol.

"Maksimović podigao zid", samo je jedan od naslova, Napoli je zaslužio pobedu u regularnom delu, ali ovako je slađe, a Maksimović je bio i siguran u penal seriji. Raspalio je kao iz topa po sredini gola.

Igrači Napolija su bili presrećni, ko će misliti posle trijumfa na mere socijalnog distanciranja, slavili su sa navijačima na gradskim ulicama, a onda je nekadašnji štoper Zvezde zapevao.

Baner


I to ne bilo koju već pesmu o zaljubljenom vojniku, "O' surdato 'nnammurato koja je simbol Napulja...

Kupio je navijače Napolija, evo kako je izgledalo...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke