Italijanska štampa nemilosrdna prema Pirlu: "Medeni mesec je gotov, samo su dvojica bila gora"!

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 30.11.2020.
09:20
Izvor: Sportske.net

Čak je i Mauricio Sari imao daleko bolji početak prošle sezone u ovo vreme.

EPA-EFE/MARIO TADDEO
EPA-EFE/MARIO TADDEO

Povezane vesti

Trener Juventusa Andrea Pirlo neće imati mnogo razloga za zadovoljstvo kada ovoga jutra pročita naslovne strane vodećih italijanskih sportskih medija.

Nekadašnji fudbalski as, koji se svrstava u red najboljih vezista koje je ova igra imala, ne snalazi se dobro na novoj poziciji.

Kap koja je prelila čašu bio je remi na gostovanju Beneventu na koje je Pirlo pošao bez Kristijana Ronalda, kojeg je u Torinu ostavio iz taktičkih razloga, što se ispostavilo kao pucanj u sopstvene noge.

Nakon devet kola u Seriji A višestruki italijanski šampion Juventus nalazi se na četvrtom mestu sa čak šest bodova zaostatka u odnosu na lidera Milan.


Gigant iz Torina nije doživeo nijedan poraz u ligi, ali je sa pet remija zasenio tek četiri pobede od starta sezone.

Baš toliko je i meseci prošlo od kada je u avgustu imenovan za naslednika Mauricija Sarija, bez dana iskustva u profesionalnom fudbalu.

Jutrošnje izdanje Korijere dela Sera naslovljeno je "Pirlo, medeni mesec je gotov. Igrači su zbunjeni" i aludira da je komunikacija trenutno veliki problem u svlačionici Juventusa.


Podseća su od Pirla u istoriji Juventusa gora bila samo dvojica trenera - Luiđi Delneri i Alberto Zakeroni.

Čak je i njegov prethodnih Sari prošle sezone imao šest bodova više nakon devet kola. Masimilijano Alegri je u debitantskoj sezoni u ovo vreme imao 22, Antonio Konte 19...

baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr Hari
Monday, 30.11.2020
18:47

Eeee, ali prošle godine nije bilo kovida i izlizani nije bio 14 dana u karantinu nego je Sariju donosio bodove, a za Juve sam osvojio Skudeto. Ali nema veze, nadoknadiće on sve to i opet sam osvojiti Skudeto. Tek sada dolaze one najteže i najvažnije utakmice protiv Fiorentine, Parme, Genoe itd. na kojima on briljira, obara rekorde i dokazuje da je najbolji ikada. :D