Izvukoše se Lil i Strazbur, Monako preskočio Lion, PSŽ izgubio kod kuće posle "sto godina"

Autor: Boban Filipović
subota 12.05.2018.
23:08
Izvor: Sportske.net

Rokada u vrhu, "lavovi" ostali bez ijednog boda u Strazburu u finišu, iako su vodili u 89. minutu, "kneževi" iz penala u poslednejm minutu slomili Sent-Etijen.

EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Povezane vesti

Kompletirano je pretposlednje kolo u Ligi 1, u poslednjem će biti "krkljanac".

Šampion Pari Sen-Žermen je nezainteresovan, "sveci" su baš olabavili kada su obezbedili titulu, a danas su prvi put poraženi u prvenstvu na 'Parku Prinčeva'.

Ren je odneo ceo plen iz prestonice, bilo je 0:2, pa su se Bretanjci obezbedili peto mesto na tabeli i igraće Ligu Evrope naredne sezone.

Najviše je prštalo u Strazburu, gde je domaćin morao da ide na pobedu protiv Olimpika iz Liona, kome je, sa druge strane, pobeda bila imperativ zbog Lige šampiona.

Strazbur je poveo sredinom prvog poluvremena preko Bahokena, sa minimalnom prednošću otišao na veliki odmor, ali posle samo pet minuta igre u nastavku Fekir poravnava sa "bele tačke " na 1:1.

U 73. minutu preokret, Husem Uar je doveo "lavove" u vođstvo na asietenciju Depaja, ono je bilo na snazi sve do 89. minuta, kada kola kreću nizbrdo za goste.

Da Kosta je poravnao na 2:2 minut pre kraja regularnog dela utakmice, a u sudijskoj nadoknadi Lienard postiže gol za pobedu - 3:2. Pobedu koja znači i opstanak!

Opstao je i Lil, ekipa koja se baš mučila ove sezone je ipak pokazala karakter kad je bilo najvažnije i vezala treću pobedu u nizu. Savladan je Dižon sa 2:1 i to posle preokreta. Kvon Čang-Hon je doveo goste u vođstvo, ali je do poluvremena Motiba sa dva gola doneo Lilu pobedu vrednu opstanka.

Poraz Liona u Strazburu je iskoristio Monako i zauzeo drugo mesto uoči poslednjeg kola. Mreže su mirovale na stadionu 'Luj II' gde je gostovao Sent Etijen sve do poslednjeg minuta, kada Fabinjo iz penala donosi pobedu prošlogodišnjem šampionu Francuske - 1:0.

Neven Subotić je odigrao ceo meč za "zelene".

Nica je bila ubedljiva kod kuće protiv Kaena, savalada ga sa 4:1 i ostala na šestom mestu na tabeli koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. Prva dva gola postigao je Mario Baloteli, bilo je 2:0 već posle deset minuta igre, do poluvremena se upisao i Sen Maksimin, a u nastavku Seri postiže četvrti gol za "poker". Počasni gol za goste koji su prvi iznad crte postigao je Kuaku.

Najviše golova palo je u Bordou, gde je gostovao davljenik Tuluz. Akvitanci su poveli preko Sile posle pola sata igre, osam minuta kansije Braitvaite je poravnao i na poluvremenu je bilo 1:1. Međutim, Žirindinci u nastavku nemaju milosti, Braitvite ih svojim drugim golom na utakmici dovodi u vođstvo, a u rasponu od pet minuta Lareger i Malkolm otvaraju gostima kapiju druge lige i zadržavaju nadu da u poslednjem kolu mogu da uhvate poslednji voz za Evropu. Konačnih 4:2 postavio je Diop u poslednjem minutu meča.

Na mečevima bez naročitog rezultatskog značaja Amijen je savladao prežaljeni Mec sa 2:0, a istim rezultatom Nant je slavio na gostovanju u Anžeu.

Troa nije uspeo da savlada Monpelje u gostima pa je zbog ishoda utakmica u Lilu i Strazburu izgubio šanse da ostane u Ligi 1.

Štoper Monpeljea Koza je poslao "trojance" u drugu ligu, on je bio strelac izjednačujućeg gola u 58. minutu, bio je to gol za 1:1, što je bio i konačan rezultat utakmice. Troa je vodio od 31. minuta golom Azamuma.

U poslednjem kolu saznaćemo ko će biti treći putnik u Ligu 2, da li Tuluz ili Kaen, ko će direktno u Ligu šampiona, a ko u kvalifikacije za najelitnije evropsko takmičenje. Dobićemo i odgovor na pitanje ko će biti u prilici da se domogne Lige Evrope kroz kvalifiakcije - Nica, Bordo ili Sent Etijen.


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke