Jokan spreman za novi posao, progovorio i o Mitrovom transferu!

Autor: Darko Mitrović
petak 21.12.2018.
16:46
Izvor: Sportske.net

Srpski stručnjak ponovo se oglasio u engleskim medijima pet nedelja posle smene u Fulamu.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Slaviša Jokanović se nije dugo zadržao u Fulamu posle velikog uspeha ovog proleća, plasmana u Premijer ligu.

U elitnom društvu stvari se nisu odvijale onako kako su želeli na ''Krejven Kotidžu'', pa je sredinom novembra srpski stručnjak dobio otkaz, a na tom mestu nasledio ga je Klaudio Ranijeri.

Od tada je prošlo nekih pet nedelja, a Jokanović je u izjavi engleskom ''Miroru'' potvrdio da je spreman za novi izazov u trenerskoj karijeri.

''Ja sam otvoren, tražim novi angažman. Jedan sam od prvih trenera koji je ove sezone izgubio posao, ali mogao bih da budem i jedan od prvih koji će dobiti novi posao. Biće čudna situacija za mene, jer ću moći da za Božić uživam sa svojom porodicom, da provedem više vremena sa decom.

Četiri prethodne godine nisam imao odmor, ali nisam umoran. Tražim nešto interesantno i što bi moglo da bude uspešno. Nije sve u novcu, želim da pronađem nčin za uspeh'', istakao je Jokanović.

Ipak, odgovor na pitanje gde će nastaviti karijeru još uvek ne može da otkrije.

''Voleo bih da pronađem posao za narednih 20 godina. Gde? Ovaj svet je tako veliki, pa ne mogu da vam dam odgovor'', priznaje Jokanović.

Kada su u pitanju zamerke na njegov račun pre nego što je smenjen, jedna od najupečatljivijih je ona vezana za letošnje transfere na koje je Fulam potrošio oko 100 miliona.

Ovoga puta je i to prokomentarisao, uz poseban osvrt na transfer Aleksandra Mitrovića, čiji je ugovor otkupljen od Njukasla posle šestomesečne pozajmice.

''Na kraju se sve svodi na to šta kaže publika. Ljudi kažu: 'Pa, doveo si Mitrovića u junu'. Ne, nije tačno. Mitrović je sam sebe potpisao golovima. Navijači su ga želeli.


Mogu da se žalim na mnogo toga u Fulamu, ali ne u ova tri meseca. Ako me pitate da li sam učestvovao u odlučivanju u transferima odgovoriću - minimalno. Ali nije to samo Fulam.

Žoze Murinjo je pričao nedavno o tome kako moderan fudbal ide u drugačijem pravcu. Mogu ja da se saglasim ili ne, ali tako je u mnogim klubovima. Neki ti samo daju igrače i kažu: 'Hajde sad, napravi tim''', objašnjava Jokanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke