"Jorgandžije" trljaju ruke nakon derbija Andaluzije

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 01.05.2017.
22:51
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Sevilje upisali su sedmi poraz u španskom šampionatu i tako prepustili Atletiko Madridu treću poziciju na tabeli koja garantuje direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Epa/Jorge Zapata
Epa/Jorge Zapata

Povezane vesti

Poslednja utakmica 35. kola španske Primere opravdala je epitet derbija, a čini se da će najzadovoljniji nakon okršaja Andalužana biti fudbaleri Atletiko Madrida.

Malaga je u derbiju Andaluzije savladala Sevilju rezultatom 4:2 (1:1) i tako učinila ogromnu uslugu Atletiko Madridu koji je večeras preuzeo treće mesto na tabeli.


Gosti su bolje otvorili meč, poveli golom Franka Vaskeza posle pola časa igre, ali je Malaga poravnala nakon samo osam minuta preko Pabla Fornalisa.

Prvo poluvreme je obilovalo uzbuđenjima ali se nije očekivalo da u nastavku usledi pravi vatromet, a upravo se to dogodilo.

Nakon samo šest minuta igre u nastavku Sandro Ramirez režira potpuni preokret i dovodi Malagu u prednost. Baš kao i u prvom poluvremenu, prednost jednog od takmaca nije dugo trajala, s tim što je ovoga puta Franko Vaskez drugim golom vratio Sevilju u rezultatski egal.

Završnicu meča obeležio je veliki broj grešaka fudbalera Sevilje koji je skupo koštao gostujući tim, pošto je Malaga u poslednjih 15 minuta stigla do dva pogotka i trijumfa.

Nakon prekida u 77. minutu Dijego Ljorente biva najviši u skoku i šalje loptu u mrežu Serhija Rika, a minut pre kraja Huan Karlos postavlja konačan rezultat pošto ispravlja Ramireza koji je promašio penal.

Malaga je na taj način stigla do prvog trijumfa nad Seviljom posle više od tri godine, a nema sumnje da će za tim Horhea Sampaolija ovaj neuspeh imati posebnu težinu jer je Atletiko Madrid izbio na treće mesto i preuzeo poziciju koja garantuje direktan plasman u Ligu šampiona.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Vosa
Monday, 01.05.2017
23:58

Iskreno, vise sam ocekivao od Sampaolia

avatar
pasa1
Monday, 01.05.2017
23:07

Voli Malaga, da pomrsi racune ovim jacim ekipama, skinu Sevilju sa treceg mjesta, gurnula Barcelonu, korak unazad, Sampaoli pokazao na kraju utakmice, da nema nikakav karakter...

avatar
MSSZRMK
Monday, 01.05.2017
23:21

Samo Real da puste. :D