Još samo jedan i Barsa 2022-23 će biti bolja od Reala?

Autor: Boris Jovanović
utorak 12.07.2022.
11:03
Izvor: Sportske.net

Da li ste sigurni da sa ovim timom nemaju šanse?

EPA-EFE/Quique Garcia
EPA-EFE/Quique Garcia

Povezane vesti

Barselona je već odradila dobar posao u prelaznom roku, tačnije, Ćavi zna šta hoće. Na korak je od napada iz snova, nakon što je završen posao oko Rafinje iz Lidsa. Njegov agent Deko, nekadašnji igrač Katalonaca je bio ključ, Rafinja je promenio odluku i umesto Čelsija se odlučio za Barselonu.

S obzirom na to da je Dembele pred produžetkom ugovora, u ovom trenutku Ćavi ima četiri napadača za dva mesta, Rafinju, Dembelea, Fatija i Ferana Toresa. Naravno, premija se i dalje čeka, Robert Levandovski. Barselona je stala na 43 miliona evra, Bajern želi 50 bez ikakvih klauzula, bonusa i sličnih stvari. Poljak je odlučio da ne štrajkuje, pojavio se na pripremama, nadajući se da će Laporta i Alemanji završiti sve pre nego krene na turneju sa Bajernom. U suprotnom moraće da čeka, i da se tokom meseca pridruži Blaugrani na američkoj turneji.

Odakle Barsi novac?

Prodali su petinu TV prava za narednih četvrt veka, plus prepustiće u lizinig 45% marketinškim prava BLM, dakle velika sredstva će se na račun budućnost sliti u kasu ovog leta.

Podsetimo, klub je već angažovao Kristensena i Kesija kao slobodne agente, što je veliki ulov na tržištu s obzirom na nisu platili obeštećenje, a pokušavaju i dalje da se dogovore sa Čelsijem oko Alonsa i Aspilikuete. Nisu uspeli da ubace De Jonga u čitav posao, Holanđanin je ključ nastavka prelaznog roka. Naime, njemu je poručeno ili da smanji ogromna primanja ili da za sedamdesetak miliona ode u Mančester Junajted. Klubovi su se dogovorili, igrač zateže, želi odmah isplati svih dugovanja Barse, pa to trenutno ometa realizaciju daljih planova.

Ali, niko ne sumnja da će otići, kao ni u to da će novac biti iskorišćen za Levandovskog. Jer. Ćavi je tražio da se tim potpuno promeni, nema nikakve milosti ni za otpisane. Klub je doneo odluku da ih potpuno odvoji od tima i pokaže im da nema šanse da ostanu, iako imaju ogromne plate. Tu nema kompromisa, Brajtvajt, Umtiti, Riki Puđ, Neto, Depaj koji je izgleda odbio Totenhem treniraće sa strane, klub se nada da će ih to slomiti.

Mada, Umtitija recimo ta situacija nije obeshrabrila, ima astronomsku platu, odbijao je ponude, i nema ništa protiv da nastavi da sedi na klupi ili tribinama za ogroman novac.

Ono što je još nepoznato je sudbina Desta, priča se da će on ipak preživeti seču i konkurisati za desnu aut liniju.

Kako bi prema Ćavijevoj zamisli trebalo da izgleda konkurencija za svako mesto u timu?

Ter Štegen je neprikosnoven, zamena je Injaki Penja. 

Desno bi Aspilikueta trebalo da bude starter pre Desta, Ćavi ne računa ni na Mingezu. 

Štoperi su Pike, Kristensen, Arauho i Erik Garsija, nerealna je priča oko dolaska Kundea. Levo je Đordi Alba i dalje neprikosnoven, iako ga vide svakog leta u drugom klubu, a ako stigne Markos Alonso to je strašna konkurencija na levom beku.

Busket kao zadnji vezni za Ćavija nema alternativu, to može da igra i Kesu, a timu će ostati 20-godišnji Niko Gonzales koji je prošle godine pokazao da zaslužuje šansu. Pedri je siguran, kao i Gavi, kako rekosmo Kesi je polivalentan, baš kao i Serhi Roberto univerzalac koji ostaje, složio se sa manjom platom,

Igrači kao Kolado, Pjanić nisu u konkurenciji, Bernardo Sila je gotovo nemoguća misija, a kako rekosmo, od De Jonga očekuju da ode.

I onda napad, da se smrzneš.

Oporavljeni Ansu Fati ili Feran Tores levo, Dembele ili Rafinja desno, u napadu Levandovski i Obamejang kao njegova zamena.

Ukupno dakle 20 igrača i tri golmana, insistiranje na 4-3-3 i 14 Španaca u timu, od toga desetak poniklih u fudbalskoj školi. 

Povratak korenima...

Ako verujete u Barselonu, kvota da će osvojiti titulu prvaka Španije na AdmiralBet ima kvotu 2.38 na trijumf Katalonaca.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke