Još uvek "gori" oko Mbapea, oglasio se predsednik UEFA zbog 600 miliona evra!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 26.05.2022.
17:14
Izvor: Sportske.net

Ne stišava se posle odluke Mbapea da ostane u Parizu.

Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Povezane vesti

Već duže vreme traje "rat" između Real Madrida i UEFA zbog želje predsednika Madriđana Florentina Pereza da se oformi evropska Superliga, takmičenje koje bi se odvojilo od krovne fudbalske organizacije u Evropi.

Sada je na red došao i Kilijan Mbape, tačnije njegov "propali" transfer u Real Madrid, kao nova tačka sporenja između dve "zaraćene" strane.

Real je mesecima, može se reći i godinama, pokušavao da dovede Kilijana Mbape na "Santjago Bernabeu", ali je u poslednjem momentu Francuz odlučio da ostane u Pari Sen Žermenu i produži ugovor do 2025. godine.

Prema nezvaničnim informacijama Mbape je samo na ime potpisa dobio 300.000.000 evra, a imaće okruglo 100.000.000 evra po sezoni. Tako dolazimo do cifre od vrtoglavih 600.000.000 evra koliko je Pari Sen Žermen platio vernost Francuza.

Predsednik Real Madrida Florentino Perez najavio je tužbu i proveru kršenja finansijskog fer-pleja, a povodom slučaja Mbape oglasio se i predsednik UEFA Aleksandar Čeferin.

"UEFA ima stroga pravila o finansijskom fer-pleju. Ko ih poštuje, dobrodošao je u našim takimčenjima. Onaj ko ne poštuje ta pravila, neće ni igrati. Ni Real ili bilo ko drugi neće govoriti UEFA šta da radi. Ogorčeni su, ali koliko ja znam, ponuda Reala je bila slična ponudi PSŽ-a", reako je Čeferin.

Real Madrid u subotu čeka finale Lige šampiona protiv LIverpula u Parizu. Upravo će Čeferin uručiti pehar pobedniku Lige šampiona.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke