Junajted - Slabi "efekat Di Marija"?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 03.11.2014.
10:19
Izvor: Sportske.net

"El Fideo" je bio odličan protiv manjih timova, međutim u dva derbija je bio daleko od onoga što navijači očekuju.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Navijači Junajteda nisu zadovoljni sa poslednje dve partije Di Marije. Juče je bilo mnogo kritike na njegov račun, imao je problem u defanzivi, nije uspeo da spreči Jaju Turea koji je asistirao Agueru.

Takođe, njegovi prekidi su izazvali dosta komentara, pa je jasno da početno oduševljenje nakon slabih partija u derbijima protiv Čelsija i Sitija.

On je doduše imao šansu da spasi svoj tim poraza, ali je Hart sjajno intervenisao.

U komentaru "Dejli Mejla" se kaže da Van Gal mora da nađe način da upotrebi Di Mariju u velikim mečevima.

Njegov talenat se ne dovodi  u pitanje, odnosno moć da kreira stvari, ali nekako je bio suviše van igre, a nije uspevao puno da pomogne Šou na svojoj polovini.

Čini se da se suočava sa engleskim fudbalom, tačnije čvrstom igrom u kojoj svaka situacija ne može da se reši driblingom. Nije slučajno što su ga i Čelsi i Siti relativno lako isključili iz igre. To je kasnije uslovilo nervozu, nekoliko puta je očajno izveo korner, ali i ostale prekide.

U izveštajima sa meča navodi se da je bio jedan od najslabijih u ekipi Junajteda, ali čini se da je takva ocena preterana. Ipak, jasno je da neće sve teći lako za Argentinca koji je ogromno pojačanje i da će mu biti potrebno vreme da dominira i u velikim utakmicama protiv jačih ili ravnopravnih rivala.

Da ne prenagljujemo sa zaključcima, za par kola je Arsenal, pa ćemo videti koliko može u svom trećem derbiju u najjačoj ligi na svetu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke