Juventus protiv Napolija, i dalje se "igra", ovo su opcije!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 09.11.2020.
09:42
Izvor: Sportske.net

Sledi odluka, videćemo da li i konačna...

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Danas bi trebalo da bude donesena odluka oko neodigrane utakmice između Juventusa i Napolija. Inače, meč je registrovan 3:0 za Juventus u prvom stepenu, Napoli se žalio pa će danas sud doneti odluku.

Napoli će izneti svoje razloge, advokat Grasani će biti pred sudom, a planirano je da se uključi i Aurelio De Laurentis. Napoli tvrdi da su bili spremni da odu u Torino, ali su lokalne vlasti blokirale put.

Napoli je imao dvojicu pozitivnih, oni tvrde da je naredba zdravstvene organizacije važnija od propisa saveza, ali nevolja je što su mere saveza usaglašene sa Nacionalnim protokolom za borbu protiv Kovida. Drugim rečima, ako tim ima 14 igrača mora da se pojavi na meču, Đenova je poštovala to pravilo, stigla u Napulj i izgubila sa 6:0.

Opcije su da bude oborena prvostepena presuda i da se utakmica odigra, zatim da odluka bude potvrđena, i da je Napoli prihvati i pomiri se sa porazom, što je malo verovatno.

Naime, izvori iz kluba su saopštili da će u slučaju da žalba ne bude uvažena, Napoli ići dalje, sledeća instanca je konačna, u pitanju je CONI, odnosno Olimpijski Komitet, vrhovni sud za sportske sporove, koji bi onda doneo konačnu odluku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 09.11.2020
11:57

Ovde nema pobednika i ispravnog stava, i jedni i drugi su u pravu i u krivu.