Juventusov mat "kralju"!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 05.05.2015.
22:39
Izvor: Sportske.net

Juventus slavio sa 2:1 protiv Reala u prvom meču polufinala Lige šampiona. Ronaldov gol daje nadu Madriđanima, ali ni Italijani nisu bez šansi za Berlin!

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Juventus je počeo bolje, Sturaro koji se pojavio u timu umesto Pereire je doneo čvrstinu veznom redu, odmah je probao da ugozi Kasiljasa. Start je pripao domaćima koji su poveli u 8. minutu.

Tevez je šutirao, Kasiljas odbio loptu, Morata se sveti bivšem klubu, eksplodirala je "Arena".

No, Real je digao glavu, prvo je Kros testirao Bufona, pa je Ronaldo izbegao ofsajd zamku i šutirao u suprotan ugao, pored gola.

Bila je to najava onoga što će uslediti, Hames je probio po boku, sjajan centaršut, Kristijano se poklonio, 1:1.

Italy Soccer Champions League

Kao da je Juve izgubio dah, nisu više uspevali presingom da nateraju rivala na grešku, malo je i pao tempo. Problao je Markisio, ali je veliku šansu za potpuni preokret imao Hames Rodrigez. Karvahal je centrirao, a Kolumbijac glavom sa par metara pogodio prečku. Juventus je preživeo, na poluvreme se otišlo sa 1:1.

U nastavku se uzbuđenja nastavljaju, Juventus ponovo vodi, sevnula je kontra, Tevez je promešao odbranu, Karvahal ga ruši, penal za Juve, oprostio je crveni karton Realovom beku sudija Atkinson, Karvahal je bio poslednji čovek odbrane.

Italy Soccer Champions League

Argentinac ne greši sa bele tačke, 2:1 za Juve. Onda je Alegri reagovao, ubacio trećeg štopera, na drugoj strani ušao je Ćićarito.

Domaćin se povukao rešen da sačeka kontru, odmah je Meksikanac napravio problem odbrani, za malo kasni Ronaldo da ponovo poravna rezultat.

Malo fudbala u finišu, pao je tempo, Real je napadao, Juve se branio na momente i bunkerom sa jasnom željom da sačuva minimalnu prednost, kao i da eventualno iz kontre dotuku Madriđane.

Bilo je par opasnijih napada, ali bez prave šanse, Ljorente i Ćićarito su mogli više, no ostalo je 2:1.

U nadoknadi velika šansa za Ljorentea, bio je sam pred Kasiljasom, mogao je Juventus da napravi ogromnu prednost pred revanš.

Revanš je za osam dana u Madridu, oba tima imaju šansu za finale, čini se da će biti veoma tesno, iako su mnogi verovali da je Real veliki favorit za finale.

Golove možete videti ovde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak