Kad jedan gol presudi, titula za Ljajića posle 12 godina!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 15.05.2021.
21:58
Izvor: Sportske.net

Fantastična završnica sezone u Turskoj.

EPA-EFE/SEDAT SUNA
EPA-EFE/SEDAT SUNA

Povezane vesti

Bešiktaš je pre tri kola bio nadomak titule, ali je doživeo dva poraza uzastopno i dao šansu Galatasaraju i Feneru da mogu do titule. 

Pred poslednje kolo situacija je bila sledeća: Bešiktaš i Galatasaraj su imali po 81 bod, Fener 79 i čekao je poraz oba tima da bi stigao do titule. 

Bešiktaš je poveo protiv Gectepea preko Vide u 10. minutu utakmice, da bi Ozturk izjednačio na 1:1 u 24. minutu. U tom trenutku su gubili i Fenerbahče i Galatasaraj, pa su crno-beli bili najbliži tituli. 

Gezal je bio taj koji je na kraju doneo pobedu Bešiktašu, Galatasaraj je morao da stigne do potpunog preokreta, odnosno da pobedi sa 3 gola razlike ekipu Malatije. 

Malatija je vodila preko Bujuka na gostovanju Galatasaraju, a onda su za sedam minuta domaći preokrenuli rezultat preko Dervišoglua i Babela. Čaglajan je povisio na 3:1 u 2. minutu nadoknade, ali Galata nije mogla do još jednog gola koji bi im doneo titulu prvaka. 

I Fener je na kraju odneo pobedu protiv KAjzerija, bilo je 1:2. 

Na kraju, Bešiktaš prvi sa gol razlikom koja je bolja od gol razlike Galatasaraja za jedan gol, verovali ili ne. Titulu pripisujemo i Ademu Ljajiću koji je poslednju titulu osvojio sa Partizanom 2009. godine. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke