Kakav čudesan meč na "Vembliju" - Šefild venzdej u 120+3 izborio Čempionšip!

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 29.05.2023.
18:46
Izvor: Sportske.net

Erupcija plavo-belih!

@swfc/Twitter
@swfc/Twitter

Povezane vesti

Fudbaleri Šefild venzdeja plasirali su se u Čempionšip pošto su u finalu plej-ofa Lige 1 savladali Barnsli sa 1:0 naVembliju” posle produžetaka. 

Neverovatna utakmica odigrana je naVemblijuovog popodneva! Sve je “pucalo” od uzbuđenja i od intenziteta. Mnogo prilika. Mnogo propuštenih prilika... 

Ređale su se šanse za oba tima tokom čitavog duela, a posebno od 45. minuta pa naovamo. Tada je usledio i direktan crveni karton za Adama Filipsa koji se može tumačiti na razne načine. Filips je promašio loptu i njegov start nije bio uspešan. Nije ni startovao otvorenim đonom već je ušao u Gregorijevo telo. No, arbitar Robinson je doneo odluku da ga pošalje u svlačionicu u 50. minutu. 

Fenomenalnu šansu je 10 minuta pred kraj imao Džejms Norvud kada je iz teške situacije punim stopalom gađao pod šrečku, ali mu je Kameron Doson to sjajno odbranio. No, reklo bi se da je glavna figura u 120 minuta bio čuvar mreže Barnslija Harvi Ajsted

Branio je sve živo, bio kao mačka, ali onda kada je bilo najvažnije - nije mogao da reaguje. Igrao se čak 123. minut kada je stigao centaršut Gregorija sa desne strane, a Vindas je glavom sa penala matirao Ajsteda za nestvarnu utakmicu. 

Šefild je nešto ranije dao gol preko Vila Volksa, ali on je bio poništen zbog nedozvoljene pozicije. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke